Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Agenda

Bijeenkomst De leraar als leider

dinsdag 7 november 2017 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Loopbaan & professionalisering

Datum en tijd: 7 november 2017, 13.00 -16.30 uur
Locatie: Utrecht. De exacte locatie volgt.
Door: Marco Snoek, lector Leren & Innoveren HvA
Georganiseerd door: het Steunpunt Opleidingsscholen van de VO-raad en de PO-raad

De Masterambitie in het VO als instrument voor het versterken van het leiderschap van leraren

In deze bijeenkomst staan we samen met Marco Snoek stil bij de vraag hoe masteropleidingen een bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van professionele ruimte en het handelingsvermogen van leraren als ‘change agent’ of ‘teacher leader’.

Vanuit verschillende kanten wordt een pleidooi gehouden tot het versterken van de rol van leraren bij innovatieprocessen in scholen. Leraren zijn immers de sleutelactoren bij het verbeteren van de onderwijspraktijk in scholen. Eigenaarschap en betrokkenheid zijn daarbij essentiële randvoorwaarden. Dat stelt niet alleen eisen aan de wijze waarop binnen scholen veranderprocessen worden ingericht en de verantwoordelijkheid die leraren daarbij krijgen, maar ook aan de verantwoordelijkheid die leraren oppakken en de kwaliteiten die ze daarbij inzetten. Kwaliteiten die niet vanzelfsprekend aanwezig zijn. Masteropleidingen kunnen daar bij ondersteunen.

Marco Snoek is lector Leren & Innoveren aan het Kenniscentrum Onderwijs & Opvoeding van de HvA en promoveerde in 2014 op een proefschrift naar het leiderschap van leraren en de impact daarvan op scholen.

Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.

U kunt zich aanmelden via de website van het Steunpunt Opleidingsscholen