Voion Elzen Kees Winkelman 4932 2

Agenda

Jaarcongres HRM & het onderwijs 2023

dinsdag 21 november 2023 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Duurzaam werkgeverschap in het onderwijs: HRM als de (ver)bindende factor

Datum: dinsdag 21 november 2023
Tijd: van 09.00 tot 17.30 uur
Locatie: SPANT! Bussum

Op 21 november organiseert CKC Seminars de 13e editie van het jaarcongres HRM & het Onderwijs. Na deze dag bent u op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid en de toekomst van HRM in Onderwijs. Voion verzorgt een workshop over de rol van HR bij bovenbestuurlijke samenwerking.

Duurzaam werkgeverschap in het onderwijs: HRM als de (ver)bindende factor
De uitdagingen voor het onderwijs zijn legio. Vraagstukken rondom het binden, boeien en behouden van de juiste professionals in een uitdagende arbeidsmarkt, het anders organiseren van onderwijs met behoud van kwaliteit en het innoveren van processen staan met stip op de HR-agenda. Dit ziet u ook terug in de wettelijke eisen aan strategisch personeelsbeleid binnen PO en VO (per 1 augustus 2024) en de groeiende aandacht voor duurzaam werken in het onderwijs. Dit vraagt om een strategische positionering van HR binnen het onderwijs. Een rol die HR nu moet pakken om de verbindende factor te worden. HRM als verbindende factor tussen bestuur, management en professional. In de eigen organisatie, maar ook over de grenzen heen. Hoe pakt u als HR deze rol? Welke competenties vraagt dit van HR professionals? Kortom, wat zijn de belangrijkste stappen om deze strategische rol te nemen en uw onderwijsinstelling de werkgever van de toekomst te maken? Tijdens deze 13e editie van HRM & het Onderwijs staan deze uitdagingen centraal. Vanuit regelgeving en theorie, maar vooral de praktijk.

Doelgroep
HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC tot po-vo-mbo-hbo-wo.

Programma   
09.15 uur Welkomstwoord door CKC Seminars
09.20 uur Opening door de dagvoorzitter Building a sense of belonging
09.35 uur Keynote - Modern HRM & Werkgeverschap. Zet mensen niet alleen in, maar ook aan!
10.50 uur Praktijkcases ronde A
11.35 uur Workshopsessies ronde B en interactieve sessie E1

E1 - De rol van HR bij bovenbestuurlijke samenwerking
Arbeidsmarktproblematiek vraagt steeds vaker om samenwerking tussen onderwijsorganisaties. Met het Innovatielab van Voion stimuleren we scholen om creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken voor de uitdagingen op de onderwijsarbeidsmarkt. In de pilot Bovenbestuurlijke samenwerking voor personeelsbehoud werken we regionaal, bovenbestuurlijk samen op personeelsbeleid. Tijdens de workshop gaan we in op de context en de dilemma’s van samenwerken rondom arbeidsmarktproblematiek. We werken vanuit onze casuïstiek en de inbreng vanuit de deelnemers. Vragen waar we op in gaan zijn:

  • Welke dilemma’s en condities spelen een rol bij samenwerkingen?
  • Hoe kun je vanuit de HR-rol een goede positie nemen in een regionale samenwerking?
  • Op welk moment in een samenwerkingsproces kom je vanuit HR aan tafel?

Jack de Bruin (Senior Adviseur/ Projectleider Onderwijsarbeidsmarkt, Voion) en Sabya van Elswijk (Adviseur, Common Eye en Promovendus, UvA) gaan graag het gesprek met u aan.

13.25 uur Opening middagprogramma door de dagvoorzitter
13.30 uur Muzikale energizer – HR als dirigent
13.50 uur Keynote - Aantrekkelijk werkgeverschap in het onderwijs: de magie van verbinding en vertrouwen
14.35 uur Workshopsessies ronde C en interactieve sessie E2
15.40 uur Praktijkcases ronde D en interactieve sessie E3
16.25 uur Keynote - HR met Ballen
17.05 uur Afsluiting programma door dagvoorzitter
17.10 uur Uitnodiging voor de netwerkborrel
17.45 uur Vol inspiratie, contacten en ideeën naar huis.

Kosten en inschrijving
De deelnameprijs voor non-profit organisaties is € 395,- excl. BTW per persoon. De tweede en derde persoon van dezelfde non-profit organisatie kunnen zich met 50% korting registreren. Als relatie van Voion ontvang u € 50,- korting op de deelnameprijs. Gebruik code: KRT50VC. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van HRM en het onderwijs.