Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Agenda

Nationale Schoolleiderstop 2017

zaterdag 11 november 2017 | Loopbaan & professionalisering

Datum
zaterdag 11 november 2017

Locatie
DeFabrique, Maarssen

Op de derde Nationale Schoolleiders Top Voortgezet Onderwijs staat persoonlijk leiderschap centraal. Leiderschap dat u samen met uw team vormgeeft om de ambities die u heeft waar te maken. NST VO 2017 is de plek waar u, hierin geïnspireerd door collega-schoolleiders en leidinggevenden uit andere sectoren, de volgende stappen zet.

Voor wie?
De schoolleiderstop is bedoeld voor alle (aankomende) schoolleiders, team- en afdelingsleiders in het voortgezet onderwijs.

De top biedt een breed scala aan workshops en inspiratiesessies van, met en door schoolleiders gekoppeld aan het thema Persoonlijk leiderschap. Deel uw ambities en uitdagingen met collega-schoolleiders en experts en krijg vanuit andere sectoren inspiratie en concrete voorbeelden hoe u uw leiderschap verder kunt ontwikkelen. Wat heeft u nodig om, samen met uw team, de volgende stap voor uw school te realiseren?

Thema’s
Tijdens de NST VO 2017 worden drie thema's rondom persoonlijk leiderschap uitgediept:
  • Leiding geven aan verandering en veranderingsprocessen;
  • Visieontwikkeling in een veranderende wereld;
  • De lerende organisatie.
Programma
Tijdens de plenaire aftrap staat de uitwisseling van best practices van collega-schoolleiders en leidinggevenden uit bedrijfsleven, cultuur en sport centraal. Ook gaan we in op de Schoolleidersagenda: hoe goed schoolleiderschap er in de toekomst uitziet en wat daar voor nodig is.

In het paradeprogramma kunt u deelnemen aan verschillende deelsessies. Wetenschappers, specialisten en collega-schoolleiders geven via expertmeetings en interactieve workshops nieuwe inzichten om u verder te brengen in uw dagelijks werk.

Voion verzorgt een workshop op de top.

Richting geven is vooruitkijken; strategische personeelsplanning in het onderwijs
door Jack de Bruin (Voion), Ben Mooiman en Marieke Schulenburg (CSG Reggesteyn)

Aan de hand van een business case SPP bij CSG Reggesteyn bespreken de we do's en don'ts van strategische personeelsplanning. Wat is een goede aanpak? Hoe pak je een vlootschouw aan? Waar moet binnen SPP het gesprek echt over gaan? We wisselen tips, adviezen en onderlinge ervaringen met deelnemers uit.

Parallel aan het paradeprogramma zijn er tafelsessies. Met collega-schoolleiders en NL2025 aanjagers uit cultuur, bedrijfsleven en sport gaat u in op het specifieke thema dat binnen uw school een uitdaging vormt. U wordt uitgedaagd om kansen te benoemen en tot oplossingen te komen waarmee u na de NST VO 2017 actief aan de slag kunt.

Op het centrale VO-plein ontmoet uw collega’s, vergroot u uw netwerk, nuttigt u een broodje of drinkt u een kop koffie met de partners van de Top.

U kunt tijdens de Schoolleiderstop onder meer met volgende deelnemers in gesprek: Dick Boer - CEO Ahold Delhaize, Bianca Tetteroo – RvB Achmea, Paul Rosenmöller - Voorzitter VO-raad en schoolleiders Flint van der Gronden – Maaslandcollege Oss, Jasmijn Kester – Vathorst College en Ronald Schaefer – Corlaer College.

Meer informatie?
Meer informatie over de NST VO 2017 vindt u op nationaleschoolleiderstop.nl
De organisatie van de NST 2017 is een samenwerkingsverband tussen de VO-raad/VO-academie, het ministerie van OCW, NL2025, Stichting Schoolleidersregister VO en Netwerk van Schoolleiders.

Aanmelden
U kunt zich voor de NST VO 2017 aanmelden via het online formulier.