VOION Haganum 2506 2Header14

Agenda

Online kennisdelingssessies MBO in de RAP: Van kansen naar uitvoering

woensdag 22 september 2021 | Onderwijsarbeidsmarkt

Datum: 22 september 2021
Locatie: online
Tijd: van 14:00 tot 15:30 uur
Doelgroep: (deel)projectleiders Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP) mbo
Gespreksleiders: Liesbeth Ellenbroek en Jack de Bruin

SOM organiseert voor de (deel)projectleiders mbo de bijeenkomst ‘MBO in de RAP: Van kansen naar uitvoering’. De doelstelling is om het mbo aandeel te verstevigen binnen de Regionale Aanpak Personeelstekorten.

Aanleiding
Recent heeft een strategische sessie met een aantal HR-directeuren uit het mbo plaatsgevonden over de positie van de mbo’s in de Regionale Aanpak Personeelstekorten. Geconstateerd wordt dat het mbo bij initiatieven rondom de RAP in de regio’s aangehaakt is, maar nog niet altijd optimaal wordt betrokken. Op basis van deze uitkomsten wordt een vervolggesprek gevoerd. Er wordt besproken op welke wijze een verdere doorontwikkeling vorm moet krijgen, zodat het mbo-aandeel in de RAP verbreed en verstevigd wordt met oog op de initiatieven van Sterk techniekonderwijs (STO) en Samen Opleiden en Professionaliseren (SO&P). Tijdens de bijeenkomst nodigt SOM regio’s uit om met elkaar in gesprek te gaan over manieren om deze initiatieven verder te concretiseren.

Aanmelden
De (deel)projectleiders mbo gaan tijdens de sessie uiteen in break-out rooms hebben een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst.