VOION Haganum 2506 2Header14

Agenda

VO-congres 2021

donderdag 30 september 2021 | Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken

Datum: donderdag 30 september 2021 van 09:00 tot 13.15 uur of van 13.30 tot 17:30 uur
Locatie: NBC Congrescentrum, Nieuwegein.

Het onderwijs kijkt verder, dat is het thema van de 14e editie van het VO-congres, dat op 30 september 2021 wordt georganiseerd door de VO-raad. Het afgelopen anderhalf jaar hebben leraren, schoolleiders, bestuurders en alle andere schoolmedewerkers een prestatie van formaat neergezet. Iedereen heeft geïmproviseerd om zich aan alle, vaak veranderende, regels te houden. Er is veel geleerd, over onderwijs, over de school en over onszelf.

Het is nog niet duidelijk welke coronamaatregelen eind september nog van kracht zijn. Het zal dan hoogstwaarschijnlijk nog wenselijk zijn dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Dit betekent dat er helaas minder mensen tegelijkertijd op locatie aanwezig kunnen zijn tijdens het VO-congres dan normaal. Er is een ochtend- en een middagcongres, met twee gelijkwaardige programma’s. Bij inschrijving kunt u het gewenste dagdeel aangeven.

Programma

  • Het ochtendcongres begint om 9.00 uur en het programma start om 9.30 uur. Dit programma duurt tot 13.15 uur inclusief lunch.
  • Het middagcongres begint om 13.30 uur en het programma start om 14.00 uur. Dit programma duurt tot 17.30 uur inclusief borrel

Vanaf begin september kunt u uw persoonlijke programma samenstellen en de keuze van de workshops doorgeven. Iedereen die zich nu inschrijft ontvangt bericht zodra het zover is. 

Beide dagdelen zullen worden geopend met de jaarrede van Paul Rosenmöller, gevolgd door een inspirerende keynote speaker. Rutger Bregman, auteur van de bestseller 'De meeste mensen deugen’ is een van de hoofdsprekers. Daarna volgt een workshopprogramma met onder andere aandacht voor verandervermogen, duurzame ontwikkeling, kansengelijkheid, intersectoraal leren, digitalisering en het lerarentekort.

Inschrijven en meer informatie
De kosten voor het VO-congres bedragen eenmalig € 145,00 excl. btw. De voorregistratie staat al open. Meer informatie vindt u op de site van de VO-raad. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier van de VO-raad.