Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Agenda

Werksessies 'Aan de slag met bevoegd'

donderdag 2 november 2017 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Loopbaan & professionalisering

Data: 2 november, 5 december 2017 en 10 januari 2018 van 10.00 tot 13.00 uur
Locatie: Utrecht

Om scholen te ondersteunen die aan de slag willen om meer bevoegde docenten te krijgen, verzorgt de VO-raad de werksessies ‘Aan de slag met bevoegd’. Tijdens deze werksessies is er speciale aandacht voor gerichte interventies om tot bevoegde leraren te komen en de inbedding van die interventies in strategisch HRM. Ook maatwerkoplossingen van lerarenopleidingen komen aan bod. Meer informatie en een aanmeldformulier vindt u hier.    

Veel besturen, schoolleiders, leraren en lerarenopleidingen werken al hard aan de ambitie dat alleen bevoegde leraren alle lessen in het vo verzorgen. De VO-raad ondersteunt scholen bij het realiseren van de ambitie. Scholen die aan de slag willen om meer bevoegde docenten te krijgen, kunnen zich daarom nu aanmelden voor een werksessies van de VO-raad ‘Aan de slag met bevoegd’.  

Gerichte interventie
Tijdens deze werksessies gaat u onder begeleiding van experts en samen met andere scholen aan de slag met het onderwerp. Hierbij is speciale aandacht voor gerichte interventies om tot bevoegde leraren te komen en de inbedding van die interventies in strategisch HRM. Ook maatwerkoplossingen van lerarenopleidingen komen aan bod. Praktische oplossingen en de eigen schoolpraktijk staan centraal tijdens de werksessies. Aan het einde van deze reeks heeft u een plan van aanpak opgesteld in relatie tot het thema Bevoegd en kunt u op uw school concreet aan de slag.  

Praktische informatie:
Deelnemers: de werksessies zijn specifiek ingericht op de deelname van koppels van twee mensen uit één en dezelfde school(organisatie). Bijvoorbeeld koppels van een schoolleider en een opleidingscoördinator, of een HR-manager en een opleidingscoördinator. Zo kunnen de duo's samen aan de slag in de school.