Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Agenda

Zij-instroom event U voor de klas

woensdag 6 maart 2019 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Algemeen Voion

Woensdag 6 maart  18:30 – 21:30 uur
Locatie: DaCostaschool Hoograven, Duurstedelaan 16, 3525 AR Utrecht

Heeft u interesse in een baan in het onderwijs en wilt u weten hoe u de overstap zou kunnen maken? Kom dan naar de voorlichtingsavond: “U, voor de klas” op 6 maart op DaCostaschool Hoograven in Utrecht. Hier hoort u van ervaringsdeskundigen hoe het is om de overstap naar het onderwijs te maken, welke scholingsmogelijkheden er zijn en wat er komt kijken binnen een mogelijke nieuwe stap in uw loopbaan.

Verschillende partners in de regio en stad Utrecht werken samen aan het oplossen van het lerarentekort. Een van de ambities is het aantrekken van nieuw potentieel; mensen die nu nog in andere sectoren werkzaam zijn (deels) over laten stappen naar het onderwijs, om daar bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van een nieuwe generatie.  

De bijeenkomst bestaat uit de volgende bouwstenen:
  • Werken in het onderwijs: hoe mooi en leuk is het, wat is er spannend en uitdagend aan en hoe ziet een werkdag eruit? Wat zijn de baankansen? In gesprek met leraren, schoolleiders en onderwijs HR- medewerkers, hybride docenten en studenten.
  • Bevoegd lesgeven: wat is er nodig om te kunnen werken in het onderwijs? Welke bevoegdheid moet je halen? Welke opleidingstrajecten zijn er. Hoe is het om te studeren naast een baan? In gesprek met opleiders van verschillende opleiders uit de regio.
  • Financiën en rechtspositie: wat betekent deze overstap voor mijn huidige werk, heb ik inkomen als ik studeer en welke opleidingssubsidiemogelijkheden zijn? In gesprek met werkgevers, UWV en Voion.
Programma:
18:30 –19:00                   Inloop
19:00 – 19:10 Opening door de wethouder
19:10 – 19:20 Opening Paul Baan Paul Baan is een bevlogen leerkracht in opleiding die na een dynamische loopbaan in het bedrijfsleven vanuit passie de overstap heeft gemaakt naar het onderwijs. Paul geeft als enthousiaste spreker een realistisch beeld van wat je als zij-instromer/switcher te wachten
19:10 – 19:30        Interview zij-instromers PO, VO, MBO door Paul Baan
19:30 – 19:35 Informatie andere onderdelen avond
19:45 – 21.00 Parallel sessies 19.45-20.00, 20.05-20.20, 20.30-20.40, 20.45-20.55

Voorlichting werken in het onderwijs; PO, VO en MBO

Voorlichting opleidingen PABO, PDG, HU, UU

Informatie markt

Werken in het onderwijs: in gesprek met leraren, schoolleiders en onderwijs HR- medewerkers.
Bevoegd lesgeven: in gesprek met opleiders van verschillende opleiders uit de regio.
Financiën en rechtspositie: in gesprek met werkgevers, UWV, VOION, OCW.
21:15 Eind programma en follow up

U kunt zich hier aanmelden