VOION Haganum 1672 2Header3

Inspiratie

De Kandidatenpool tekortvakken: boordevol gemotiveerde leraren

donderdag 11 mei 2017 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Het rondkrijgen van de personele bezetting; voor veel werkgevers levert het elk schooljaar weer veel stress op. Zeker voor de tekortvakken is het lastig om docenten te vinden. Gelukkig zit de Kandidatenpool tekortvakken op MeesterBaan.nl boordevol goede en gemotiveerde leraren. Wij hebben enkele kandidaten voor u uitgelicht.

De Kandidatenpool tekortvakken is opgericht door MeesterBaan in opdracht van Voion om het u als werkgever makkelijker te maken geschikte leraren te vinden. U kunt namelijk geheel gratis het volledige profiel met cv en motivatie van de kandidaten inzien. U kiest de kandidaat die het beste bij uw organisatie past en neemt zelf contact op. Enthousiaste leraren voor de tekortvakken

In de Kandidatenpool vindt u werkzoekende leraren (in spe) voor de tekortvakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Nederlands, Engels, Duits, Frans en klassieke talen. Zij voldoen stuk voor stuk aan de strenge selectiecriteria om in de Kandidatenpool te worden opgenomen. Het gaat om

  • leraren met een bevoegdheid in een tekortvak;
  • leraren met een bevoegdheid in een overschotvak en de bereidheid om een bevoegdheid in een tekortvak te behalen;
  • leraren basisonderwijs die een bevoegdheid in een tekortvak willen behalen;
  • zij-instromers die een bevoegdheid in een tekortvak willen behalen.

Op dit moment hebben zich al bijna 600 kandidaten aangemeld, waarvan er 350 daadwerkelijk zijn opgenomen in de Kandidatenpool. De meerderheid daarvan heeft al een bevoegdheid in een tekortvak. Zo’n 150 kandidaten hebben nog niet de gewenste bevoegdheid, maar zijn bereid deze te halen. De zij-instromers (op dit moment 55 personen) kunnen daarnaast gratis de training Zin in Lesgeven van Windesheim volgen. Zo kunnen ook zij goed voorbereid aan de slag, wellicht op uw school! Kandidaten kunnen zich nog tot eind juni 2017 inschrijven voor de Kandidatenpool tekortvakken.

Kandidaten stellen zich voor
Nieuwsgierig geworden naar de Kandidatenpool tekortvakken? We stellen u graag alvast voor aan drie gemotiveerde kandidaten.

Barbara Hoevenaars, 1e graads docent Frans:
“Jarenlang heb ik als projectmanager in het bedrijfsleven gewerkt. Toch heb ik altijd een passie voor de Franse taal gehad: ik heb Frans gestudeerd en in Frankrijk gewerkt. Met een lesbevoegdheid was voor mij de cirkel rond. Toen ik die had gehaald, kon ik aan de slag op een school in Nieuwegein. Sindsdien ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Ik vind het mooi om leerlingen kleine succesjes te zien boeken en ze te begeleiden op hun pad naar volwassenheid. Binnenkort verhuizen we als gezin naar Waalre. Daarom ben ik nu op zoek naar een nieuwe baan in de regio Eindhoven/Valkenswaard/Weert. Ik houd nauwlettend de vacaturesites in de gaten en heb me ingeschreven voor de Kandidatenpool tekortvakken. Ik hoop dat ik snel een school vind die bij mij – een gemotiveerde docente Frans met een frisse blik op onderwijs – past.”

Marike Benschop, lerares basisonderwijs/fotograaf:
“Na 14 jaar in het basisonderwijs is het tijd voor een volgende stap. Het liefst wil ik aan de slag in het voortgezet onderwijs als lerares Nederlands of als medewerker in een mediatheek in Haarlem en omgeving. Dat heeft me altijd getrokken, omdat mijn ouders in het voorgezet onderwijs hebben gewerkt en ik een voorliefde heb voor literatuur. Daarnaast lijkt het me fijn om eens in een grotere organisatie dan een basisschool te werken. Wat ik te bieden heb? Enthousiasme, onderwijservaring en ervaring met gedifferentieerd werken. Ik vind het belangrijk dat kinderen trots op zichzelf zijn en zich blijven ontwikkelen, in hun eigen tempo. Hopelijk krijg ik via de Kandidatenpool tekortvakken de mogelijkheid om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten.”

Bas*, zij-instromer scheikunde, natuurkunde of wiskunde:
“Wetenschap is leuk, wetenschap is spannend en wetenschap kan inspireren. Daarom ben ik biotechnologie gaan studeren aan de Wageningen Universiteit. Naast mijn studie besloot ik bijles te gaan geven via het bijlesnetwerk. Elke vooruitgang en elk nieuw inzicht bij de leerlingen, voelde voor mij als een kick. Nu ik afgestudeerd ben en in het bedrijfsleven werk, mis ik dat gevoel. Ik wil meer betekenen voor de maatschappij en dat kan in het onderwijs. Daarbij hoop ik mijn enthousiasme over wetenschap over te kunnen dragen op mijn toekomstige leerlingen. Of dat nu leerlingen in de bovenbouw of onderbouw zijn, maakt mij niet zoveel uit.”

*naam en contactgegevens van deze kandidaat zijn op te vragen bij de redactie van Voion

Meer weten over deze en alle andere werkzoekende leraren in de Kandidatenpool tekortvakken? Neem dan eens een kijkje op MeesterBaan en registreer u gratis en vrijblijvend. De profielen van Barbara en Marike uit dit artikel vindt u door op hun achternaam te selecteren.

Gerelateerde onderwerpen