Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Inspiratie

De winst van bezinning

dinsdag 4 december 2012 | Veilig, gezond & vitaal werken

Het managementteam van het Rembrandt College volgt belangrijke trainingen eerst zelf. Zo weten ze welke ervaringen medewerkers opdoen en kunnen daar later goed op inspelen.
“Als we collega’s vragen in zichzelf te investeren, willen wij zelf ook investeren en ervaren of een training iets voorstelt”, zegt conrector Thea Starmans. “Een training oplossingsgericht coachen die we onze docenten willen aanbieden, hebben we laatst ook eerst zelf gedaan.” Leidinggevenden nemen op deze manier niet alleen hun voorbeeldfunctie serieus, individueel en als team worden ze er beter van.

Type mens
Nuttig is ook dat de trainers van ‘Vitaal in je werk’ van tevoren met deelnemers een uitgebreide intake hebben gehad, die ze als input gebruikten voor de training. Daarbij gingen ze uit van het enneagram en daarbij horende typeringen. Starmans: “Als je hoort welk type mens je bent, komen dingen boven die je wel weet, maar waar je geen gebruik van maakt. Als managementteam zijn we ons nu meer bewust van onze verschillende kwaliteiten. We hebben ons voorgenomen om bij een vacature rekening te houden met het type dat we aannemen.”  De training zelf leverde intensieve gesprekken op over werk- en levensvragen. Starmans: “Je deelt bijzondere ervaringen met elkaar en hebt gezamenlijke positieve herinneringen. We weten nu veel beter dat we op elkaar kunnen terugvallen.”

Winst
Door hun eigen ervaring met de training konden de unitleiders een goed verhaal vertellen aan hun medewerkers en zo de drempel voor aanmelding laag houden. Bovendien wisten ze wat ze eventueel konden verwachten als teamleden na de training op school kwamen. Medewerkers kunnen zich door zo’n training ook realiseren dat ze bepaalde taken niet meer willen, omdat die hen meer frustreren dan energie geven. Hoewel even lastig, is ook dat winst voor de werkgever, vindt Starmans.