Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Inspiratie

De winst van bezinning

dinsdag 4 december 2012 | Veilig, gezond & vitaal werken

Lennart van den Broek (48), docent lichamelijke opvoeding, kreeg door de training ‘Vitaal in je werk’ een nieuwe kijk op zijn baan. “Ik heb de drive gekregen om te investeren in de mensen met wie ik werk.”
Tijdens de training ‘Vitaal in je werk’ gaan mensen intensief aan de slag met wat hen bezighoudt, in hun werk, privé of in de relatie tussen die twee. Van den Broek deed de training vijf jaar geleden, toen hij vijftien jaar werkzaam was in het onderwijs. Hoewel hij de aankondiging wat vaag vond, maakte die hem ook nieuwsgierig en hij was bereid wat eigen tijd te investeren. De training telt twee tweedaagsen, van vrijdag op zaterdag, en een terugkomdag. Het praten met collega’s over werk en leven beviel Van den Broek goed. 

Vertrouwensband
“Je legde open op tafel wat je bezighield en collega’s stelden vragen. Waar zit het? Wat is echt belangrijk? Dat je collega’s van alles willen weten, is heel bijzonder. Iedereen was heel open. Dat ging heel natuurlijk, het gebeurde gewoon, en heel langzaam ga je dan een stukje dieper. We waren met acht mannen en we hebben zo gigantisch zitten praten. Dingen die je bij een ander ziet, daar ga je heel subtiel mee om. Er ontstaat een vertrouwensband, die we tot op de dag van vandaag voelen. Het is natuurlijk wel wat afgevlakt. Toch stap ik, als ik ergens mee zit, nog steeds makkelijker af op de mensen met wie ik op training ben geweest. Je hebt echt wat aan elkaar. Dat blijft.”

Saamhorigheid
“Mijn thema was de juiste balans tussen werk en privé. In eerste instantie vond ik thuis belangrijker. Werk is werk. Daar verdien je je geld mee. Het contact met collega’s had ik altijd wat afgehouden. Maar hoeveel uren ben je niet op je werk? Na de training ging ik veel meer praten met mensen. Ik kwam erachter dat investeren in het contact met je collega’s, het werk een stuk prettiger maakt en ik kreeg veel meer terug dan ik had verwacht. Je hebt elkaar nodig. Ik voel nu veel meer saamhorigheid. Met de balans tussen werk en thuis blijft het soms aftasten, maar wat op de training is gebeurd, heb ik vastgehouden, hoop ik.”

Hoge Veluwe
“Niet lang na de training hebben we met een deel van de groep gezamenlijk het initiatief genomen voor een werkgroep, omdat we vonden dat de binding tussen collega’s onvoldoende was en de onderlinge samenwerking beter kon. In gesprek met het management kwamen we uit op het organiseren van een dag voor alle collega’s op de Hoge Veluwe. We hadden workshops, deden samen leuke dingen en gingen met elkaar eens na: waar zijn we trots op? Waarom vinden we het prettig werken op deze school? Die dag beviel iedereen heel goed. Eigenlijk zouden we dat soort dingen vaker moeten doen.”