VOION Haganum 1763 2Header6

Instrumenten

Scenariomodel-VO

Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Incompanytraining Scenariomodel-VO en strategische personeelsplanning

Wilt u wegwijs gemaakt worden in de mogelijkheden van het Scenariomodel-VO? En inzicht krijgen in hoe u de uitkomsten kunt gebruiken om succesvol strategisch personeelsbeleid op te stellen? Samen met uw collega’s (bestuurder, directeur, P&O’er, mr, controller) of regionale samenwerkingspartners?
Dat kan met een incompanytraining op uw locatie.

De volgende onderwerpen komen onder andere tijdens de training aan bod: 

  • Inleiding op strategische personeelsplanning: de invloed van de omgeving. U brengt uw eigen schoolomgeving in kaart.
  • Welke mogelijkheden heeft het Scenariomodel-VO en welke informatie levert het op voor scholen, besturen en regionale samenwerkingspartners? Denk hierbij aan leerlingenprognoses en de benodigde en bekostigde formatie voor de komende jaren. U gaat eigen scenario’s maken in uw persoonlijke afgeschermde online omgeving.
  • U leert werken met de module voor strategische personeelsplanning. U krijgt kwantitatieve informatie voor uw strategische personeelsplanning.
  • Wat betekenen de kwantitatieve uitkomsten uit de SPP-module voor uw strategische personeelsplanning en voor het strategisch HR-beleid van scholen, besturen en regionale samenwerkingspartners? U krijgt inzicht in theoretische SPP-modellen en leert succesvol beleid rondom strategische personeelsplanning op te stellen.

Na het volgen van een incompanytraining heeft u inzicht in de mogelijkheden van het Scenariomodel-VO en bent u in staat er zelf mee te werken. Ook weet u hoe u met de uitkomsten meerjaren personeelsbeleid kunt maken.

Uiteraard is maatwerk in overleg mogelijk.

Meer weten?
Stuur uw vragen naar scenariomodelvo@voion.nl of neem contact op met een van onze regio-adviseurs.