Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Instrumenten

Verzuimbenchmark-VO

Veilig, gezond & vitaal werken

Ik wil naar aanleiding van de Verzuimbenchmark verder advies, kan dat?

In de Verzuimbenchmark wordt aan de hand van de ingevoerde gegevens een analyse gemaakt van de school situatie en worden adviezen gegeven om de situatie (verder) te verbeteren. Voor echte maatwerkadviezen is nadere analyse nodig. Bijvoorbeeld of het verzuim zich concentreert bij bepaalde groepen als geslacht, team, leeftijd of functie.

Wilt u verder inzoomen in het verzuimbeleid van de school, taken en verantwoordelijkheden, de rol van de arbodienst en andere relevante achtergronden?
  • Vul dan de Check-verzuimaanpak in en u krijgt een advies over hoe u uw verzuimbeleid kunt verbeteren.
  • Adviesgesprek ziekteverzuimbeleid en -aanpak.
    Een medewerker van Voion kan bij een nadere analyse van het verzuim binnen de eigen school adviseren. Op uw verzoek komt een adviseur langs om met u te reflecteren op, of u desgewenst kritisch te bevragen, over uw verzuimbeleid (preventie en re-integratie), achterliggende (mens)visie en uitvoering van het beleid. Denk o.a. aan een analyse en interpretatie van de verzuimcijfers, opzet van het verzuimbeleid, ziekte- en herstelmelding, cont(r)act met de arbodienst, inzet van de bedrijfsarts, enz.

    Per school kan maximaal drie keer een sparringgesprek worden gevoerd. De inzet van de adviseurs is voor de school kosteloos. Het aanbod van deze dienstverlening is echter tijdelijk en beperkt. Wilt u gebruik maken van dit aanbod, meldt u zich dan voor 1 juli 2018 aan. Bent u geïnteresseerd in een gesprek met een gespecialiseerde adviseur van Voion over uw ziekteverzuimbeleid en -aanpak? Neem contact met ons op via ons servicecenter, tel: 045 – 579 60 24 of stuur een e-mail naar info@voion.nl.

Gerelateerde onderwerpen

beginpagina van dit instrument