Nieuws

Aftrap nieuwe campagne Liever voor de klas

woensdag 3 oktober 2018 | Onderwijsarbeidsmarkt

Minister Slob en wethouder Moorman gaven op maandag 24 september het startsein voor de nieuwe campagne van ‘Liever voor de klas’ van de gemeente Amsterdam. Het campagneconcept is vernieuwd om vooral ook een jongere doelgroep beter te bereiken. De focus ligt deze periode op het werven van leraren in het primair onderwijs en de zogenoemde tekortvakken in het voortgezet onderwijs.    

De campagne is in september en oktober te zien op verschillende plekken in de stad. En op sociale media, via Facebook en Instagram. De verschillende doelgroepen worden benaderd met filmpjes met persoonlijke verhalen van leraren. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met het Amsterdamse onderwijs en de lerarenopleidingen.

Belangrijk onderdeel van de campagne is de website www.lievervoordeklas.nl. Hier vinden potentiële toekomstige leraren informatie op maat over hoe ze leraar kunnen worden. Er staat onder andere informatie over opleidingen en verschillende regelingen. Ook vacatures van Amsterdamse scholen zijn hier te vinden. Alle informatie op één plek.

Zelf aan de slag met toolkit
Scholen kunnen ook meedoen aan de campagne. Door het eigen netwerk en ouders actief te betrekken, wordt het bereik van de campagne en daarmee de kans op succes vergroot. Om een en ander gemakkelijker te maken is een campagnetoolkit voor scholen gemaakt die beschikbaar is via amsterdam.nl/leraarworden

De toolkit bestaat uit:
  1. Verschillende formaten online  banners voor plaatsing op de eigen website.
  2. Beeld voor op de Facebookpagina van de school.
  3. Pdf van de campagneposters in A3 formaat (om zelf uit te printen en op te hangen op school)
In oktober worden er ook gedrukte posters (A2 formaat) bezorgd bij alle basisscholen en middelbare scholen.

Zelf aan de slag met toolkit voor scholen