Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Asscher roept op tot voorstellen wijzigingen WWZ

dinsdag 22 maart 2016 | Arbeidsmarkt & mobiliteit

Minister Asscher wil nog deze kabinetsperiode nieuwe voorstellen voor de bekritiseerde Wet Werk en Zekerheid (WWZ) uitwerken. Hij roept alle tegenstanders op met concrete plannen te komen. "Dan ga ik er zelf naar kijken", zei de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1. 

De kritiek op de acht maanden geleden ingevoerde WWZ groeit. De wet moet ontslag makkelijker maken en regelen dat werknemers eerder in vaste dienst worden genomen.

MKB-voorzitter Van Straalen noemde de wet in Nieuwsuur een mislukking. Het tegenovergestelde wordt volgens hem bereikt: werknemers met een flexibel contract krijgen minder snel een vast contract en moeten na twee jaar vertrekken. Na die periode moet een werknemer in vaste dienst worden genomen, staat in de WWZ. Verder ging Asscher in het radioprogramma in gesprek met een Haagse strandtenthouder, die problemen heeft met zijn seizoenswerkers. Asschers wet schrijft voor dat werknemers na twee jaar een vaste aanstelling moeten krijgen en volgens de strandtenthouder levert dat enorme problemen op. De minister zoekt naar een oplossing voor deze seizoenswerkers en hoopt dat voor 1 mei geregeld te hebben.

Bron: www.nos.nl.