Nieuws

Bepaal uw risico op overspanning

woensdag 6 februari 2019 | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Het belangrijkste arborisico in het onderwijs is werkstress als gevolg van te hoge en of langdurige psychosociale arbeidsbelasting. Wilt u weten hoe het met de psychosociale arbeidsbelasting van uzelf of van uw medewerkers is gesteld? De onlangs vernieuwde Welzijnscheck-VO brengt het risico op overspanning in kaart inclusief de individuele- en organisatiekenmerken die dat risico vergroten of juist verkleinen. 
 
De Welzijnscheck-VO is een (gratis) internetapplicatie, speciaal voor het voortgezet onderwijs, waarmee personeelsleden feedback krijgen op hun welzijnssituatie in relatie tot hun werk. Aan de hand van een vragenlijst worden energiebronnen en belastende factoren in kaart gebracht.

Individueel en organisatieniveau
De Welzijnscheck-VO kunt u op eigen initiatief, individueel invullen maar kunt u ook op organisatieniveau (school, afdeling etc.) inzetten. Deze laatste variant geeft naast individuele terugkoppelingen ook automatisch organisatiebrede rapportages. Met deze informatie kan zowel een individuele werknemer als de school zich bezinnen op de huidige situatie en eventueel verbeterplannen maken.

Meer achtergrondinformatie, de vragenlijst en een voorbeeld van de rapportages vindt u in de handleiding van de Welzijnscheck.

Verbeterde versie
De Welzijnscheck-VO is onlangs volledig vernieuwd. Zo is o.a. de vragenlijst ingekort, de rapportage inzichtelijker gemaakt en is het op organisatieniveau makkelijker om een onderzoek uit te zetten. 

Meer informatie en inlogcodes aanvragen voor de Welzijnscheck-VO

Ondersteuning
De medewerkers van Voion kunnen u desgewenst adviseren bij het opzetten van een organisatiebreed onderzoek met de Welzijnscheck-VO. Ook voor algemene vragen over de Welzijnscheck-VO kunt u contact opnemen met ons servicecenter Veilig, gezond & vitaal werken, via tel: 045-5796024 of info@voion.nl.