Nieuws

Carrièreswitchers in beeld

maandag 7 december 2020 | Onderwijsarbeidsmarkt

Waarom overwegen mensen een carrièreswitch naar het onderwijs? En welke beelden van het beroep van leraar en het zij-instroomtraject hebben zij? In de factsheet ‘Beeld van carrièreswitchers’ presenteren we een aantal inzichten gebaseerd op de analyse van afnames van de zelftest Carrièreswitch naar het onderwijs.

Uit de analyse blijkt dat maatschappelijk relevant werk de belangrijkste reden is waarom mensen een carrièreswitch naar het onderwijs overwegen. Gevolgd door kennisoverdracht en het werken met kinderen.

Download de factsheet voor meer bevindingen uit de zelftest >>

Over de zelftest ‘Carrièreswitch naar het onderwijs’
Met de zelftest ‘Carrièreswitch naar het onderwijs’ ontwikkeld door NOA, kunnen volwassenen onderzoeken of een overstap naar het onderwijs iets voor hen is. De zelftest bestaat uit vier onderdelen. Het eerste onderdeel is een aantal vragen die te maken hebben met oriëntatie op het beroep van leraar en het opleidingstraject. Ook worden enkele situaties uit het onderwijs voorgelegd. Het tweede onderdeel gaat over competenties en het derde deel over drijfveren. In het laatste deel worden vragen gesteld over persoonlijke achtergronden (bijvoorbeeld opleiding en werkervaring).

Kent u iemand die een carrièreswitch naar het onderwijs overweegt? Deze test is behulpzaam bij een goede oriëntatie op het onderwijs. U vindt de zelftest via de websites van Voion en Arbeidsmarktplatform PO of klik hier voor de zelftest.