Detail Sfeer

Nieuws

Checklist omgaan met calamiteiten in het onderwijs

donderdag 4 april 2019 | Veilig en vitaal werken

Stichting School & Veiligheid heeft een ‘Checklist omgaan met calamiteiten in het onderwijs’ ontwikkeld. Als een calamiteit op of rond een school plaatsvindt, is het immers belangrijk dat iedereen binnen de school weet hoe hij moet handelen. De ‘Checklist omgaan met calamiteiten in het onderwijs’ is te bestellen via de website www.schoolenveiligheid.nl.  

Checklist met handige, gekleurde tabs
De checklist, in de vorm van een waaier, biedt een overzicht van de belangrijkste dingen waar u aan moet denken als er sprake is van een calamiteit. De kleuren van de tabs geven de verschillende onderdelen aan:

  • Een checklist van de belangrijkste aandachtspunten per fase van een calamiteit.
  • Het hoe en wat van het crisisteam.
  • Het verschil tussen een incident en calamiteit.
  • Specifieke tips voor verschillende situaties die kunnen leiden tot een calamiteit.
  • Preventieve acties om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een calamiteit.  

QR-codes voor meer informatie
Op de achterzijde van sommige pagina’s staan QR-codes naar meer informatie. Voor wie geen gebruik maakt van een smartphone, tablet en/of een scanner voor QR-codes, vindt het overzicht van URL’s op de website van School & Veiligheid: https://www.schoolenveiligheid.nl/checklist-calamiteiten/.  

Stichting School & Veiligheid
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen zij door het geven van actuele informatie en deskundig advies over sociale veiligheid op school via websites, conferenties, trainingen en de helpdesk. Stichting School & Veiligheid richt zich op schoolprofessionals zoals schoolleiders, leraren en vertrouwenspersonen. Stichting School & Veiligheid wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW.