Nieuws

Dit zijn de genomineerden voor de Leraar van het Jaar-verkiezing 2021

maandag 13 juli 2020 | Onderwijsarbeidsmarkt

Ook dit jaar zijn er weer honderden aanmeldingen binnengekomen voor de Leraar van het Jaar-verkiezing. Leidinggevenden, collega’s, leerlingen/studenten en ouders/verzorgers hebben hun favoriete leraar hiermee een fantastisch compliment gegeven. Zeker in deze tijd, waarbij leraren alle (online) creativiteit uit de kast moesten trekken om hun leerlingen de lesstof bij te brengen.
 
Per sector zijn tien leraren geselecteerd. Zij gaan strijden om de titel Leraar van het Jaar 2021, georganiseerd door de Jaarbeurs. De drie finalisten per sector worden bekendgemaakt tijdens de Big Improvement Day op 19 januari 2021 in het AFAS Theater in Leusden. De finale is op 30 januari tijdens de onderwijsvakbeurs NOT 2021 in Jaarbeurs, Utrecht. Dan wordt bekendgemaakt wie de Leraren van het Jaar 2021 zijn.
 
“Het is een mooie manier om ons beroep in de etalage te zetten,” zegt Andrew Niemeijer, voorzitter van de Leraar van het Jaar-verkiezing. De verkiezing is in 1999 het leven geroepen om het imago van leraren te verbeteren. Elk jaar kun je je favoriete leraar of collega-docent nomineren. De vier leraren van het jaar (po, so, vo en mbo) zijn na de verkiezing een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Zij krijgen een podium om met de rest van Nederland te delen waar ze als leraar voor staan, wat hun visie op de huidige ontwikkelingen in het onderwijs is en waar ze als ambassadeur voor gaan strijden.

Dit zijn de genomineerden voor het voortgezet onderwijs:
Marco van den Barselaar (Vlietland College, Leiden), Hans Kok (A.Roland Holst College, Hilversum), Marjolein Mantelaars (Christelijk Lyceum, Delft), Matthijs Nicolai (Christelijk Lyceum, Apeldoorn), Valérie Ungerer (A.Roland Holst College, Hilversum), Ismail Aghzanay (Rotterdam Design College), Sieger Valks (Stichtse Vrije School, Zeist), Roy Helmerhorst (Anna van Rijn College, Nieuwegein), Maaike Meijer (sg. Canisius, Tubbergen), Erik van Haren (Elzendaalcollege, Boxmeer)

Bron: Jaarbeurs