Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Genomineerden Leraar van het Jaar bekend

vrijdag 2 juni 2017 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Loopbaan & professionalisering

De verkiezing Leraar van het Jaar 2017 is in volle gang. Inmiddels heeft de beroepsjury (bestaande uit leraren) uit alle aanmeldingen 25 kandidaten geselecteerd. Voor het voortgezet onderwijs strijden de komende tijd de volgende leraren om een plaats in de finale: Didy Pijpker, Nancy Boelkens-Leek, Jan Riemersma, Yasin Yaylali, Joost van Oort, Tom Paulusse en Corina Groothuis, Vérénice Hermans en Monique van Veen.   

Hoe ziet de verkiezing er verder uit?
De komende weken gaan de kandidaten aan de slag met een motivatiebrief, cv en een filmpje. Wat maakt hen nou écht Leraar van het Jaar 2017? Op basis daarvan kiest de beroepsjury drie leraren per sector, die doorgaan naar de laatste ronde. Tijdens deze laatste ronde kiest de vakjury de uiteindelijke winnaars. Deze winnaars worden op 7 oktober, tijdens Lerarencongres 2017 op het ROC Midden Nederland in Amersfoort, bekendgemaakt.

Leraar van het Jaar
De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie. Jaarlijks kunnen leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren hun favoriete leraar opgeven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar.

Meer informatie op de website van de Onderwijscoöperatie.