Nieuws

Heeft u volgend schooljaar voldoende personeel?

woensdag 20 maart 2019 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Zijn de aanmeldingen voor het volgende schooljaar al binnen? Bent u al begonnen met de formatieberekening voor volgend jaar? Het Scenariomode-VO kan u daar goed bij helpen! Bovendien geeft het model u een goede basis om strategisch personeelsbeleid voor de langere termijn te ontwikkelen.

Op basis van de meest actuele brongegevens en uw nieuwe instroomgegevens berekent het Scenariomodel-VO hoeveel personeel u volgend jaar en de jaren daarna nodig heeft per vak. Zowel op bestuurs- als schoolniveau. En als u dat wilt, kunt u ook onderscheid maken naar bijvoorbeeld functieniveau of bevoegdheid. Uw toekomstige situatie wordt in interactieve infographics weergegeven. 

De kwantitatieve uitkomsten geven u een betrouwbare basis om voor zowel de korte als voor de lange termijn strategisch beleid te formuleren.

Hoe werkt het?
Om een strategische personeelsplanning te maken dient u eerst in te loggen in het Scenariomodel-VO en een eigen scenario aan te maken. Vervolgens kunt u op de pagina ‘Mijn scenario’s’ de module voor strategische personeelsplanning openen. Een hulpprogramma helpt u stapsgewijs door de module heen. Er zijn nieuwe instructievideo’s beschikbaar waarin helder en beknopt wordt uitgelegd hoe het model werkt.

 Henriëtte Harks, HR-adviseur op het Commanderij College in Gemert:
'In betrekkelijk korte tijd krijg je een goed beeld van de toekomst: hoeveel leerlingen we de komende jaren kunnen verwachten en hoeveel personeel we per vak dan meer of minder nodig hebben.'

Christiaan Kromhout, hoofd P&O op het Ichthus College in Veenendaal: 
'Het Scenariomodel-VO is een tool waar je echt wat mee kunt.' 

Naar het Scenariomodel-VO.

Cursus Scenariomodel-VO en strategische personeelsplanning
Wilt u persoonlijk op weg geholpen worden met het Scenariomodel-VO? En wilt u leren (in collegiale uitwisseling met andere scholen) hoe u de (kwantitatieve) uitkomsten kunt vertalen naar strategisch personeelsbeleid voor uw eigen situatie? Meld u dan aan voor de cursus Scenariomodel-VO en Strategische personeelsplanning.

Wilt u een demo van het Scenariomodel-VO?
Heeft u nog vragen of ondersteuning nodig bij het gebruik van het instrument? Of heeft u hulp nodig bij het bespreekbaar maken van de uitkomsten van het Scenariomodel-VO binnen uw school? Onze regio-adviseurs helpen u graag. Stuur een mail naar scenariomodelvo@voion.nl en u krijgt bericht van ons.