Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Indicator Bevoegd gegeven lessen beschikbaar

dinsdag 25 april 2017 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Loopbaan & professionalisering

Per 18 april is in Vensters de nieuwe indicator ‘Bevoegd gegeven lessen’ beschikbaar om in te zien, toe te lichten en te publiceren naar de website Scholen op de kaart. Deze nieuwe indicator vervangt de voorloper ‘Scholing personeel’. Met de ontwikkeling van de nieuwe indicator wordt een belangrijke stap gezet naar meer inzicht in bevoegdheden in het vo.

De nieuw ontwikkelde indicator is gebaseerd op de Integrale Personeelstelling Onderwijs (IPTO) en bevat bevoegdheidsgegevens uit IPTO 2015. Scholen kunnen deze gegevens als basis gebruiken voor de externe verantwoording op Scholenopdekaart.nl en hoeven de gegevens dus niet zelf in te vullen.

De indicator geeft een heldere uitleg over IPTO en een link naar de IPTO-omgeving van de school voor verdiepende data. De indicator toont het percentage bevoegd, benoembaar en onbevoegd gegeven lessen op de school. Scholen kunnen er voor kiezen om extra informatie te tonen, namelijk:
- de bevoegdheidsgegevens uitgesplitst voor onderbouw en bovenbouw;
- een trend van de gegevens (voor het schooljaar 2014-2015 en 2015-2016). 

Scholen kunnen de indicator zelf publiceren en zo het percentage bevoegd, benoembaar en onbevoegd gegeven lessen op hun school inzichtelijk maken.