Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Kandidatenpool tekortvakken: extra leraren voor tekortvakken

dinsdag 4 april 2017 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Algemeen Voion

Heeft u moeite met het invullen van uw vacatures voor tekortvakken? Voion heeft met MeesterBaan de Kandidatenpool tekortvakken opgericht om het makkelijker te maken om leraren voor tekortvakken te vinden.  

Landelijk gezien is er een lerarentekort voor de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Nederlands, Engels, Duits, Frans en klassieke talen. Het is van belang dat er meer leraren voor deze vakken worden opgeleid. Via de Kandidatenpool tekortvakken worden extra leraren geworven die met hun achtergrond de juiste bevoegdheid kunnen halen.  

Kandidaten
In de Kandidatenpool kunnen werkzoekende leraren met een bevoegdheid in een tekortvak zich inschrijven. Ook vindt u er leraren (in spe) die de ambitie hebben om les te gaan geven in een tekortvak. De Kandidatenpool is er dus voor:
  • Leraren met een bevoegdheid in een tekortvak
  • Leraren met een bevoegdheid in een overschotvak en de bereidheid om een bevoegdheid in een tekortvak te behalen
  • Leraren basisonderwijs die een bevoegdheid in een tekortvak willen behalen
  • Zij-instromers die een bevoegdheid in een tekortvak willen behalen 

Toelating tot de pool geschiedt aan de hand van een aantal strenge selectiecriteria.  Alléén kandidaten die met hun achtergrond de juiste bevoegdheid kunnen halen, worden in de Kandidatenpool opgenomen.  

Gratis gebruik Kandidatenpool
Zowel werkgevers als (toekomstige) leraren kunnen gratis gebruik maken van de Kandidatenpool. In de Kandidatenpool kunnen scholen het volledige profiel met cv en motivatie van de kandidaten inzien. U kiest  de kandidaat die het beste bij uw organisatie past en neemt zelf contact op.

Van maart t/m juni 2017 kunnen kandidaten zich in de pool inschrijven. Werkgevers kunnen de Kandidatenpool tekortvakken vanaf vandaag bekijken via Meesterbaan.