Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Kick-off van SRVO LeiderschapsLabs

maandag 30 april 2018 | Loopbaan & professionalisering

Onderwijsminister Arie Slob verricht op maandag 28 mei de kick-off van de SRVO LeiderschapsLabs op het Comenius College in Hilversum. Tijdens de kick-off zal hij geïnformeerd worden over dit initiatief, in gesprek gaan met schoolleiders en reikt hij het allereerste predicaat LeiderschapsLab uit aan het Comenius College. 

Stichting Schoolleidersregister VO (SRVO) heeft dit jaar het concept LeiderschapsLabs ontwikkeld.
Omdat kennis delen, netwerken en samen creëren volgens SRVO dé manier is om maatschappelijke impact teweeg te brengen, is SRVO met de LeiderschapsLabs gestart. "Het verlangen naar sterk leiderschap in het onderwijs is voor ons leidend geweest in het ontwikkelen van een eigen ontwikkelinstrument. Het vrijwillige register voor schoolleiders VO is namelijk zoveel meer dan een checklist. Wij geloven in het leggen van verbindingen tussen onderwijsprofessionals die met dezelfde zoektocht bezig zijn. Als we elkaar ondersteunen en motiveren om sterker te worden zorgt dat, uiteindelijk, voor krachtige en inspirerende leeromgevingen voor onszelf én onze leerlingen."

LeiderschapsLabs zijn bedoeld voor scholen die op een open manier aan de slag gaan met hun eigen ontwikkeling en die van de school en hier als schoolleiding gezamenlijk de schouders onder zetten. SRVO faciliteert en stimuleert schoolleiders tijdens deze ontwikkelreis. In 2018 organiseert SRVO een aantal LeiderschapsLabs waarbij ze dit concept testen met een aantal scholen.

Wilt u ook ontwikkelvraagstukken binnen uw school op een effectieve manier gezamenlijk aanpakken? Doe dan mee aan de pilot en meld uw school aan als LeiderschapsLab. Meer informatie vindt u op www.schoolleidersregistervo.nl