Nieuws

Kom in actie tijdens de Week van de ontwikkeltijd!

dinsdag 25 september 2018 | Loopbaan en professionalisering | Algemeen Voion

Van 29 oktober t/m 2 november is de Week van de ontwikkeltijd. We roepen alle scholen op deze week een start te maken met de uitvoering van de afspraken in de CAO VO over werkdrukvermindering en meer ontwikkeltijd voor leraren. Bijvoorbeeld door een (eerste) bijeenkomst op school te plannen of deel te nemen aan de webinar ‘Minder werkdruk, meer ontwikkeltijd’.

Uiterlijk 1 maart 2019 moeten er op uw school afspraken zijn gemaakt over de invulling van ontwikkeltijd en lestaakreductie. Tijd dus om in actie te komen! Om uw school hierin te ondersteunen, organiseert Voion in de week van 29 oktober tot en met 2 november allerlei activiteiten, waaronder een webinar. Ook stellen we een toolkit ter beschikking met o.a. een factsheet, instrumenten en een animatie. Doet u ook mee?

Wat is afgesproken in de CAO VO?
Om meer tijd en ruimte te creëren voor onderwijsontwikkeling en om de werkdruk te verminderen hebben sociale partners in de CAO-VO 2018-2019 afgesproken de lestaak te verminderen. In de praktijk kan dit betekenen dat leraren per week 1 uur minder les zullen geven. De vrijgekomen uren kunnen leraren inzetten als ontwikkeltijd. Scholen moeten uiterlijk 1 maart 2019 afspraken hebben gemaakt over de invulling van de ontwikkeltijd en hoe ze de lestaakreductie willen vormgeven.

Meer informatie