Nieuws

Lucelle Deneer Leraar van het Jaar 2018-2019

maandag 28 januari 2019 | Onderwijsarbeidsmarkt

Lucelle Deneer, docent maatschappijleer op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, is verkozen tot Leraar van het jaar 2018-2019 voor het voortgezet onderwijs. Dat heeft onderwijsminister Arie Slob tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht bekend gemaakt.

Over Lucelle Deneer
Zij dankt de nominatie aan haar enorme passie voor het onderwijs en de betrokkenheid bij de vmbo-leerlingen. Bij Deneer staat het plezier voorop. Opgeven is voor deze leraar geen optie. Ze inspireert en enthousiasmeert en ze is het schoolvoorbeeld van een 'leven lang leren'. Haar doel voor het komend jaar is plezier terug te brengen in het onderwijs.

Projecten van Deneer
Een van de belangrijkste redenen waarom Deneer is verkozen tot Leraar van het Jaar is omdat zij met verschillende projecten bezig is. Een van deze projecten is ‘Ook ik heb mijn vmbo-diploma’, waarbij zij de leerlingen op een interactieve manier kennis laat maken met personen die via het vmbo een succesvolle en boeiende baan hebben. De leerlingen ontdekken zo welke toekomstmogelijkheden er zijn en krijgen daarmee meer geloof in eigen kunnen. Ze hoopt zo de vooroordelen die soms aan het vmbo kleven te bestrijden.

Een ander  project van haar is  een app waarmee de examenleerlingen op een eigentijdse manier kunnen oefenen voor het landelijk centraal eindexamen. Deneer zou graag als ‘leraar van het jaar’ een ambassadeur van het vmbo willen zijn om de samenleving te overtuigen dat het vmbo een prachtige basis vormt voor het waarmaken van je ambities.

Andere leraren van het jaar 2019:  
  • Primair onderwijs: Anouk Huijs (basisschool Natuurlijk in Blerick)  
  • Speciaal onderwijs: Chantal Goedetier (Altra College Bascule in Amsterdam)  
  • Middelbaar beroepsonderwijs: Dirk Megens (ROC Nijmegen)
De winnaars zijn een jaar lang hét gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. In die functie treden ze op in de media, houden ze presentaties op scholen en schuiven ze onder meer aan bij het ministerie van Onderwijs en de VO-raad.

De verkiezing wordt sinds 1999 georganiseerd om op een positieve manier aandacht te vragen voor het leraarsvak. Dit jaar werd de verkiezing voor het eerst georganiseerd door de voormalige Leraren van het Jaar en de Jaarbeurs, nadat de eerdere organisator de Onderwijscoöperatie begin dit jaar werd opgeheven.

Bron: De Stentor/ VO-raad