Nieuws

Machine-instructiefilmpjes op Veiligepraktijklokalen.nl/bwi

woensdag 5 juni 2019 | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Om leerlingen veilig te laten werken met gereedschappen en machines moeten ze leren hoe ze deze veilig kunnen bedienen en welke veiligheidshulpmiddelen zij moeten gebruiken. Voion heeft in samenwerking met Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur een aantal veiligheidsinstructiefilmpjes laten maken die docenten kunnen gebruiken om hun leerlingen veilig met (houtbewerkings)machines te laten werken.  

De veiligheidsinstructiefilmpjes zijn tijdens de landelijke Studiedag van BWI op 5 juni in Ouwehands Dierenpark in Rhenen gelanceerd en zijn nu voor iedereen vrij toegankelijk via de website Veiligepraktijklokalen.nl/bwi (te vinden bij de instructiekaarten)   

Verschillende soorten filmpjes
Er is een algemeen instructiefilmpje over het gedrag in een technieklokaal en daarnaast zijn er filmpjes per machine zoals bijvoorbeeld voor de freesmachine, de lintzaag en de betonmolen. De instructiefilmpjes zijn een aanvulling op de veiligheidsinstructiekaarten en bieden een extra mogelijkheid voor docenten om leerlingen te instrueren. De website Veiligepraktijklokalen.nl/bwi bevat naast de instructiefilmpjes en -kaarten, nog meer adviezen en informatie over arbo-eisen en checklists om het onderwijs veiliger te maken voor docenten én leerlingen.  

Over het Platform vmbo BWI
Het Platform vmbo BWI heeft als doel de positie van het profiel Bouwen, Wonen en Interieur in het vmbo te versterken en de kwaliteit van het onderwijs in dit profiel wezenlijk te verbeteren. De activiteiten zijn primair gericht op het onderwijzend en coördinerend personeel van vmbo scholen met een profiel BWI. Het Platform is gesprekspartner binnen het onderwijsveld en de bedrijfstakken Bouwen, Wonen en Interieur.  www.vmbo-bwi.nl