Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Marja van der Velden wint Onderwijs Pioniers-trofee 2016

woensdag 8 juni 2016 | Loopbaan & professionalisering | Algemeen Voion

Marja van der Velden (Cingel College in Breda, MBO) is met haar project Talent Coaching winnaar geworden van de Onderwijs Pioniers-trofee. Met haar project hoopt ze bij te dragen aan een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.

De ‘Vrienden van’-trofee ging dit jaar naar Joany Krijt (oud-bestuurder Voion namens CNV Connectief en nu rector Comenius College Capelle a/d IJssel),voor haar bijzondere inzet als ambassadeur van de Onderwijs Pioniers en naar Kimon Moerbeek (Kennisland), destijds de bedenker van het Pioniers concept. Voorzitter van de jury en Leraar van het Jaar Lonneke Thijs heeft beide trofeeën uitgereikt.

Via het programma Onderwijs Pioniers hebben leraren uit het primair, voortgezet én middelbaar beroepsonderwijs in de afgelopen jaren hun eigen innovatieve ideeën voor het onderwijs kunnen realiseren en uit kunnen groeien tot architecten van het onderwijs. Op de slotdag hebben Pioniers uit alle drie de sectoren hun initiatieven gepresenteerd. Zij lieten zien wat ze een jaar lang met en van elkaar geleerd hebben over het vernieuwen van het onderwijs van binnenuit. Uit hun midden zijn zeven genomineerden en uiteindelijk een winnaar gekozen. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de Onderwijscoöperatie, de vakbonden, de arbeidsmarktfondsen en Leraren van het Jaar.

Onderwijs Pioniers wordt LerarenOntwikkelFonds (LOF)
Ook volgend schooljaar zullen er weer leraren uit het po, vo en mbo aan hun ideeën gaan werken. Uit het programma Onderwijs Pioniers is inmiddels het LerarenOntwikkelFonds (LOF) voortgekomen. Po- en vo-leraren kunnen bij het LOF subsidie aanvragen en er wordt volgens vergelijkbare principes als bij Onderwijs Pioniers samengewerkt tijdens Lerarenlabs. Voor het mbo blijft Onderwijs Pioniers voortbestaan, maar wel in nauwe verbinding met het LOF. Houd de site van het LerarenOntwikkelFonds in de gaten voor de laatste informatie.

Het programma Onderwijs Pioniers werd georganiseerd door de Onderwijscoöperatie, in samenwerking met Kennisland, het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs, SOM (Onderwijsarbeidsmarktfonds MBO), VOION – Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds voortgezet onderwijs – en vormt een springplank voor bevlogen leraren die de leiding willen nemen over vernieuwing van hun eigen werkomgeving.