Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Meeloopweek in Utrechts onderwijs drukbezocht

woensdag 28 maart 2018 | Arbeidsmarkt & mobiliteit

De Meeloopweek die wordt georganiseerd door het openbaar onderwijs in Utrecht, is een onverwacht succes. De mogelijkheid om binnen de stad zelf mee te lopen op een school in het voorgezet onderwijs werd aangegrepen door 75 mensen, terwijl nog eens 45 mensen meelopen op een basisschool. 

De Meeloopweek is gericht op zowel carrièreswitchers als herintreders. Werken in het onderwijs kan interessant zijn als je bijvoorbeeld beschikt over een ‘slapende’ onderwijsbevoegdheid. Maar er zijn tegenwoordig ook allerlei mogelijkheden voor zij-instromers, waarbij het benodigde diploma nog behaald wordt.

Voor de klas
Op maandag 26 maart startten acht VO-scholen van de NUOVO Scholengroep in Utrecht en twintig basisscholen van SPO Utrecht met de Meeloopweek. Met 120 inschrijvers is dit initiatief een onverwacht succes, dat ook door diverse media werd opgepakt. Bij de start van de Meeloopweek waren verslaggevers van onder meer het NOS Journaal, het Radio 1 Journaal, het Jeugdjournaal, RTV Utrecht en AD Utrechts Nieuwsblad aanwezig, om mee te lopen met de meelopers. Deelnemers kunnen deze week in lessen meekijken, zelf lesgeven, een rondleiding krijgen en praten met docenten of leerlingen.  

Nieuwe start?
Op donderdag 29 maart van 16.00 tot 18.00 uur wordt de Meeloopweek afgerond met een informatiebijeenkomst voor de 120 deelnemers. Alle vragen over een loopbaan in het onderwijs worden dan beantwoord, van opleiding tot carrieĢ€rekansen. Aansluitend is er een aparte informatiebijeenkomst over hetzelfde thema, speciaal voor professionals uit het bank- en verzekeringswezen. Voor deze sessie hebben zich inmiddels ook meer dan 100 mensen aangemeld. Deze voor de organisatie onverwacht hoge cijfers geven in ieder geval aan dat er veel animo is voor het onderzoeken van een carrièreswitch richting onderwijs.