Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Nieuw aanbod aanpak ziekteverzuim

dinsdag 10 september 2019 | Veilig, gezond & vitaal werken | Algemeen Voion

Voion biedt dit schooljaar ondersteuning bij de aanpak van het ziekteverzuim door scholen te adviseren over het verbeteren van het verzuimbeleid en hen te begeleiden bij het opstellen van een actieplan dat tot een verzuimverlaging leidt.

Duurzaam effect

Voion heeft een enquête gehouden onder P&O-adviseurs over de behoefte aan ondersteuning bij het ziekteverzuim(beleid) op scholen. Naar aanleiding van de uitkomsten is hen aangeboden om met een adviseur te sparren over de aanpak van het ziekteverzuim. Naar aanleiding van de overwegend positieve ervaringen van de scholen die hier gebruik van hebben gemaakt, is nu besloten om een aanbod te doen aan scholen dat moeten leiden tot een meer integrale en planmatige aanpak van het ziekteverzuim met een duurzaam effect op het verbeteren van de inzetbaarheid van werknemers.

Een actieplan in 7 stappen
Wilt u (meer) grip krijgen op het ziekteverzuim in uw organisatie? Maak dan nu gebruik van het aanbod om met behulp van advies van een specialistische adviseur van Voion een concreet actieplan ziekteverzuim op te stellen en uit te voeren. Meer weten over de 7 stappen, de rol van de school en de begeleiding door de adviseur van Voion? Bekijk de flyer actieplan ziekteverzuim.

Aanvraag
De begeleiding bij de opstelling en uitvoering van een actieplan ziekteverzuim is een tijdelijk aanbod van Voion voor een beperkt aantal scholen. Wilt u graag gebruik maken van dit aanbod? Neem dan contact met ons op via ons servicecenter, tel: 045 – 579 60 24 of stuur een e-mail naar info@voion.nl. Vermeld in de mail a.u.b. uw naam, de naam van de school, de plaatsnaam en het telefoonnummer. De adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ziekteverzuimcijfers
De verzuimcijfers per school zijn beschikbaar via de Verzuimbenchmark-VO. In de verzuimbenchmark kunnen scholen de meldingsfrequentie en het verzuimpercentage vergelijken met dat van - qua type overeenkomstige -  andere scholen. Binnenkort worden de ziekteverzuimcijfers 2018 bekend gemaakt.