Nieuws

Nieuw aanbod aanpak ziekteverzuim

dinsdag 10 september 2019 | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Voion biedt dit schooljaar ondersteuning bij de aanpak van het ziekteverzuim door scholen te adviseren over het verbeteren van het verzuimbeleid en hen te begeleiden bij het opstellen van een actieplan dat tot een verzuimverlaging leidt.

Duurzaam effect

Voion heeft een enquête gehouden onder P&O-adviseurs over de behoefte aan ondersteuning bij het ziekteverzuim(beleid) op scholen. Naar aanleiding van de uitkomsten is hen aangeboden om met een adviseur te sparren over de aanpak van het ziekteverzuim. Naar aanleiding van de overwegend positieve ervaringen van de scholen die hier gebruik van hebben gemaakt, is nu besloten om een aanbod te doen aan scholen dat moeten leiden tot een meer integrale en planmatige aanpak van het ziekteverzuim met een duurzaam effect op het verbeteren van de inzetbaarheid van werknemers.

Een actieplan in 7 stappen
Wilt u (meer) grip krijgen op het ziekteverzuim in uw organisatie? Maak dan nu gebruik van het aanbod om met behulp van advies van een specialistische adviseur van Voion een concreet actieplan ziekteverzuim op te stellen en uit te voeren. Meer weten over de 7 stappen, de rol van de school en de begeleiding door de adviseur van Voion? Bekijk de flyer actieplan ziekteverzuim.

Aanvragen niet meer mogelijk
De begeleiding bij de opstelling en uitvoering van een actieplan ziekteverzuim is een tijdelijk aanbod van Voion voor een beperkt aantal scholen. Inmiddels wordt de begeleiding uitgevoerd bij 10 vo-scholen. Het is voor andere scholen niet meer mogelijk om van dit aanbod gebruik te maken.