Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Nieuw: training faciliteren van professionele dialoog

woensdag 31 augustus 2016 | Loopbaan & professionalisering | Algemeen Voion

Voion organiseert in het schooljaar 2016-2017 op diverse locaties de meerdaagse training 'Faciliteren van professionele dialoog’ om op scholen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen om het gesprek op een goede manier te organiseren, te faciliteren en te begeleiden. Een goede professionele dialoog op school draagt bij aan beter onderwijs, meer werkplezier, betere afstemming van strategische doelen en persoonlijke ontwikkeldoelen en professionele arbeidsrelaties. De diversiteit aan inbreng, persoonlijkheden en belangen helpt om tot excellente en gedragen resultaten te komen.  

Het doel van de training is om koppels, bestaande uit een leidinggevende en een docent, te leren om een professionele dialoog te faciliteren in hun eigen school. In de training maken de deelnemers kennis met de basishouding en met verschillende methodieken. Ze leren een methodiek goed aan en gaan zelf op hun school aan de slag. Specifiek aan deze training is dat het gezamenlijk belang vanuit de verschillende rollen en posities van docenten en leidinggevenden expliciet aan bod komt. Hiermee kunnen de deelnemers de professionele dialoog gericht en gestructureerd inzetten voor het op het op een hoger plan brengen van gesprekken over thema’s waar de school mee aan de slag wil, zoals bijvoorbeeld toetsbeleid of differentiëren.     

Per training kunnen maximaal 6 koppels deelnemen. Heeft u interesse? Meld u zich dan snel aan voor een van onderstaande data: