Detail Sfeer

Nieuws

Nieuwe website Veilige praktijklokalen Dienstverlening & Producten

dinsdag 19 oktober 2021 | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Bent u werkzaam in de sector vmbo Dienstverlening en Producten (D&P) en wilt u veiliger werken in uw praktijklokaal? Naast de zeven al beschikbare websites voor Veilige praktijklokalen, is er nu voor het vmbo D&P www.veiligepraktijklokalen.nl/dp.

De website bevat informatie over Arbowet- en regelgeving en andere veiligheidsaspecten die voor de D&P praktijklokalen van belang zijn. Er zijn ook handige checklists voor een veilig lokaal en apparatuur. Met de checklist beoordeelt u periodiek of uw praktijklokaal aan alle aspecten rond veiligheid voldoet.

Om leerlingen veilig te laten werken met gereedschappen en machines moeten ze leren hoe ze deze veilig kunnen bedienen en welke veiligheidshulpmiddelen zij moeten gebruiken. Voor een aantal machines en apparaten (van accuboormachine tot waterkoker) zijn instructiekaarten beschikbaar om leerlingen hierin te ondersteunen.

We nodigen u uit om D&P docenten binnen uw school te attenderen op deze site en aan te sturen op het gebruik van deze hulpmiddelen. Mochten docenten bij het gebruik nog vragen hebben, kunnen zij terecht bij het Platform Dienstverlening & Producten.

Of bekijk de korte introductievideo.