Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Nomineer uw leraar als 'Leraar van het Jaar 2017'

maandag 20 maart 2017 | Loopbaan & professionalisering

Werkt er een leraar op uw school die volgens u de titel ‘Leraar van het Jaar 2017' verdient? Tot en met 9 mei aanstaande kunt u hem of haar aanmelden voor de verkiezing Leraar van het Jaar, die dit jaar opnieuw wordt georganiseerd door de Onderwijscoöperatie.

U kunt uw leraar aanmelden via de website van de Onderwijscoöperatie. Naast schoolleiders en leidinggevenden kunnen ook collega-leraren, leerlingen en ouders een leraar nomineren.

Na een selectieprocedure zal een vakjury uiteindelijk uit drie overgebleven kandidaten per onderwijssectie (po, vo/vso, vo en mbo) één winnaar kiezen. Deze leraren mogen zich een jaar lang ambassadeur van hun beroepsgroep noemen. In die functie treden ze op in de media, houden ze presentaties op scholen en schuiven ze aan bij de minister van onderwijs en de sectorraden. Alle winnaars worden daarnaast lid van de Lerarenkamer. Via deze ‘denktank’ denken de Leraren van het Jaar mee over onderwijsbeleid en geven ze advies aan onder meer het ministerie van OCW, de Onderwijsraad en de Onderwijsinspectie.

Met de verkiezing wil de Onderwijscoöperatie de kwaliteiten van leraren zichtbaar en bespreekbaar maken en het leraarschap op een positieve manier in beeld brengen. De verkiezing is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar op 5 oktober.

De uitslag wordt bekendgemaakt op het Lerarencongres dat begin oktober van dit jaar plaatsvindt.