Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

NRO-verbindingsprijzen

woensdag 22 maart 2017 | Loopbaan & professionalisering

Heeft u als leraar of schoolleider onderzoeksresultaten ingezet om het onderwijs te verbeteren? Of bent u wetenschapper en is uw onderzoek vertaald naar de onderwijspraktijk? U maakt dan kans op één van de twee NRO-verbindingsprijzen, die op 1 november 2017 tijdens het NRO-congres uitgereikt worden.

De NRO-verbindingsprijzen bestaan uit:
  • De NRO-VOR-praktijkprijs, die gaat naar een wetenschapper wiens onderzoek op doeltreffende manier is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid.
  • De NRO-onderwijsprijs, welke bestemd is voor een leraar of andere onderwijsprofessional in de school die op doeltreffende wijze binnen de school gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

De NRO-verbindingsprijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. De prijzen stimuleren onderzoekers om te streven naar kennisbenutting, en onderwijsprofessionals om gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd. Op die manier dragen beide bij aan de vernieuwing en verbetering van het onderwijs.

Elke prijs bedraagt 2000 euro. Aanmelden voor de prijzen kan tot 3 juli 2017. Van de genomineerde inzendingen worden video’s gemaakt die andere onderzoekers en leraren kunnen inspireren om ook met onderzoek onderwijs te verbeteren.

Winnaars vorige edities
Bekijk de nominatiefilmpjes en de uiteindelijke winnaars van de vorige edities van de NRO-verbindingsprijzen.