Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Onderwijslab voor toekomstbestendig onderwijs

woensdag 22 juni 2016 | Arbeidsmarkt & mobiliteit

Er komt een zogeheten Onderwijslab Limburg om het basis- en voortgezet onderwijs in Limburg toekomstbestendig te maken. Het is de bedoeling dat medewerkers uit het onderwijs nieuwe initiatieven en plannen hiervoor indienen. Het Limburgs Parlement heeft daarover een motie aangenomen van D66. Het provinciebestuur moet met een uitgewerkt voorstel komen voor het Onderwijslab.

Goede ideeën
Volgens D66-statenlid Jan van de Ven gebeurt het te vaak dat overheden zelf de touwtjes in handen willen houden. "Maar de expertise en de goede ideeën zitten niet in de kamertjes van publieke bestuurders en de volksvertegenwoordigers maar in de lerarenkamers en de klaslokalen", aldus de politicus.

Lerarentekort
Het onderwijs in Limburg heeft de komende jaren te maken met minder leerlingen en een dreigend lerarentekort. Zonder ingrijpen heeft Limburg 147 leerkrachten te weinig in 2020. Verder blijkt uit een recent rapport dat er sprake is van ongelijke kansen in het onderwijs.

Groot belang
D66 noemt het in de motie van groot belang dat ouders en kinderen kunnen blijven kiezen uit een divers en kwalitatief hoogstaand onderwijsaanbod. "Het gaat ons erom dat kinderen de kans hebben op school aardig, vaardig en waardig te worden."

Bron: 1Limburg