Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Professionaliseringsportaal speciaal voor het voortgezet onderwijs

woensdag 13 september 2017 | Loopbaan & professionalisering | Veilig, gezond & vitaal werken | Algemeen Voion

Ook uw school kan nu gebruik maken van het Professionaliseringsportaal-VO: een instrument waarmee u een extra impuls kunt geven aan de professionele ontwikkeling van medewerkers in uw organisatie. En medewerkers faciliteren en stimuleren aan de slag te gaan met hun eigen professionalisering, loopbaan en inzetbaarheid. Voion ontwikkelde het portaal samen met Focus en ORION, een netwerk van 13 vo-scholen.

Wat is het Professionaliseringsportaal-VO?
Het Professionaliseringsportaal-VO is een persoonlijke, digitale omgeving waarin medewerkers 24 uur per dag zelfstandig aan hun persoonlijke en professionele groei, loopbaan, werkplezier en vitaliteit kunnen werken. Met tests, vragenlijsten en tools werken ze aan een realistisch profiel van zichzelf. Op basis daarvan kunnen ze (beter) keuzes maken over bijvoorbeeld een vervolgstap in hun ontwikkeling of loopbaan. Aan de hand van een actieplan krijgen ze concrete tips en handvatten om aan de slag te gaan.

Voordelen
  • Voor alle medewerkers: ook voor hen die (nog) niet gericht met professionalisering bezig zijn
  • Specifieke content, tests en tools voor docenten, ondersteunend personeel en leidinggevenden
  • Uitkomsten maken gerichte professionaliseringsgesprekken mogelijk
  • Maatwerk op inhoud en vormgeving mogelijk
  • Snelle implementatie
Het portaal biedt toegevoegde waarde voor alle medewerkers
Omdat niet iedere medewerker dezelfde informatiebehoefte en vragen heeft, zijn er aparte content en tools beschikbaar voor docenten, ondersteunend personeel en leidinggevenden. Maar ook is er rekening gehouden met andere verschillen. Maartje Dolkemade, projectleider van ORION: “Het portaal moest een toegevoegde waarde bieden voor alle medewerkers. Zowel voor diegenen die gericht bezig zijn met het verbeteren van hun professionele kwaliteiten als voor diegenen die helemaal niet bezig zijn met professionalisering. Het instrument moest daarom goed aansluiten bij de vragen van deze doelgroepen.”

Betere professionaliseringsgesprekken in gesprekkencyclus
Met de uitkomsten van het portaal zijn medewerkers in staat gerichte professionaliseringsvragen te stellen aan hun leidinggevenden. Tegelijkertijd helpt het portaal ook om medewerkers met die vragen verder te helpen. “Zonder het portaal is het een hele zoektocht om te kijken hoe je een medewerker verder kunt helpen. Met het professionaliseringsportaal hebben we nu eigenlijk een ladekast met gerichte informatie waaruit de hele organisatie kan putten. De tests en oefeningen zijn heel pragmatisch en geven je bruikbare informatie om verder te komen”, aldus Arjan Gerritsen, directeur van een van de ORION-scholen.

Maatwerk mogelijk
U kunt kiezen uit verschillende varianten. Afhankelijk van de gekozen variant krijgen maar enkele of alle medewerkers toegang tot het portaal en kunt u de look & feel en de content naar wens laten aanpassen. De kosten voor het gebruik zijn afhankelijk van de gekozen variant.

Bij ORION is het portaal al in gebruik
ORION ontwikkelde in een pilot samen met Voion en Focus een professionaliseringsportaal voor haar eigen medewerkers. Dit portaal diende als blauwdruk voor het Professionaliseringsportaal-VO, waar alle vo-scholen gebruik van kunnen maken. Het portaal is inmiddels in gebruik bij ORION. Laat u inspireren door het verhaal van ORION: waarom wilde zij een professionaliseringsportaal voor haar medewerkers en wat zijn de resultaten tot nu toe?

Nieuwsgierig geworden? Vragen?

In de flyer en op de website van Voion vindt u meer informatie. Heeft u interesse, vragen of wilt u eens een kijkje nemen in het Professionaliseringsportaal-VO? Neem dan contact op met Voion, via info@voion.nl of bel met 070-3 765 756.