Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Rachel Baan verkozen tot Leraar van het Jaar 2015

donderdag 8 oktober 2015 | Loopbaan & professionalisering

De Leraren van het Jaar 2015 zijn op 7 oktober tijdens het Lerarencongres bekend gemaakt door minister Bussemaker. Rachel Baan is de winnaar voor het voortgezet onderwijs. Zij treed het komende jaar als ambassadeur voor haar beroepsgroep op en wordt lid van de Lerarenkamer, een denktank voor onderwijsbeleid.

Rachel Baan van het Insula College in Dordrecht heeft een lesmethode wiskunde voor het vmbo ontwikkeld en ontwerpt lesmateriaal voor techniek, natuurkunde en informatica. Zij gelooft in het belang van het stellen van haalbare doelen en in het leren op basis van ervaring. Een leerling zien groeien of een leerling die leert door zelf te ontdekken, daar geniet Rachel van.

Andere Leraren van het jaar 2015
  • Basisonderwijs: Wouter Siebers, SBO Michaëlschool Amersfoort
  • Speciaal onderwijs: Lonneke Thijs, SBO Mulock Houwer Amersfoort
  • Middelbaar beroepsonderwijs: Diederick de Vries, Drenthe College Assen
De verkiezing van de Leraren van het Jaar wordt elk jaar in het kader van de Dag van de Leraar georganiseerd door de Onderwijscoöperatie (OC). Met de verkiezing wil de OC aandacht vragen voor het leraarsvak en het belang van goede leraren. De leraren werden genomineerd door leerlingen, ouders, collega’s en leidinggevenden. Uiteindelijk bepaalde een vakjury de winnaar uit drie kandidaten per categorie.

Zie ook het bericht op de website van de Onderwijscoöperatie.