GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Scholen in voortgezet (speciaal) onderwijs grotendeels dicht

maandag 20 december 2021 | Veilig en vitaal werken

Het Kabinet heeft op 18 december besloten dat het voortgezet (speciaal) onderwijs grotendeels dicht gaat. In de week van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december zijn de scholen gesloten. Er zijn een aantal uitzonderingen op de schoolsluiting. In de week voorafgaand aan de kerstvakantie zijn scholen niet verplicht om afstandsonderwijs te verzorgen.

Uitzonderingen
Scholen in het v(s)o blijven open voor (fysiek) onderwijs aan kwetsbare leerlingen. De reeds geplande schoolexamens voor leerlingen in het examenjaar en voorexamenjaar van het voortgezet (speciaal) onderwijs gaan gewoon door op school. Hetzelfde geldt voor praktijkgerichte lessen aan examenleerlingen in het pro, vmbo en vso.

Reeds geldende corona-maatregelen
Voor leerlingen en onderwijspersoneel die in de school aanwezig zijn, blijven de reeds geldende corona-maatregelen van kracht. Het is verplicht om een mondkapje te dragen in de gangen en 1,5 meter afstand te houden (behalve tussen leerlingen onderling). Daarnaast is er een dringend advies om twee keer in de week een zelftest uit te voeren.

Heropening
Het Kabinet wil het onderwijs heropenen zodra dit verantwoord is. Het uitgangspunt is dat het onderwijs na de kerstvakantie, op 10 januari 2022, weer open gaat. Hier neemt het kabinet uiterlijk 3 januari een besluit over. Als heropenen niet mogelijk is, worden scholen gevraagd om zich voor te bereiden op het geven van afstandsonderwijs.

Bekijk ook de Q&A’s COVID-19 voortgezet (speciaal) onderwijs >>