Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Steeds meer lof voor LOF-leraren

dinsdag 20 maart 2018 | Loopbaan & professionalisering

Het LerarenOntwikkelFonds (LOF) ondersteunt en verbindt leraren met goede initiatieven om het onderwijs te verbeteren. Leraren krijgen tijd, budget, begeleiding en een duurzaam netwerk via het LOF. De deelnemende leraar wordt vrijgeroosterd om aan zijn initiatief te werken en wordt begeleid door een eigen LOF-coach. Ook wordt de LOF-leraar opgenomen in een duurzame, lerende gemeenschap van vernieuwende leraren. Je leert van elkaar en deelt kennis en ervaring.

Leraren uit po, s(v)o en vo kunnen drie keer per jaar een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor subsidie en begeleiding vanuit het LOF. Al 1092 leraren hebben hier gebruik van gemaakt. Voor de volgende aanmeldingsronde kunt u een aanvraag doen t/m 17 april 2018. En als uw aanvraag wordt goedgekeurd, dan begint uw LOF-traject in september. Dus heeft u een goed idee? Wacht dan niet en meld u aan voor LOF!

Goede ideeën
Op 8 en 9 februari jl. vonden de jurydagen van LOF plaats bij de Onderwijscoöperatie (OC). Tijdens deze dagen heeft de jury uitgebreid overlegd over de ingediende aanvragen. De juryleden zagen veel uiteenlopende initiatieven. Van De Bijbel.nu over een eigentijdse bijbelverhalenreeks (vo) tot het Refurbishing project waarbij computers geschikt gemaakt worden voor hergebruik (mbo). Soms werden initiatieven afgewezen omdat de aanvraag te summier was uitgewerkt, er te weinig collega’s betrokken werden of niet duidelijk was wat het vernieuwende aspect van het initiatief was.

Uiteindelijk zijn 33 aanvragen goedgekeurd (vo 19, po 14, so 0) en zijn er 74 afgekeurd (vo 41, so 2, po 31). Mensen met een afgekeurd initiatief kunnen zich via de site aanmelden voor een Hulp-bij-aanvraag bijeenkomst. Hier zijn ook mensen welkom die voor het eerst een aanvraag willen doen en informatie willen en/of hulp bij het schrijven van een aanvraag.

Meer informatie over het LerarenOntwikkelFonds