Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Stimuleringsregeling oriëntatietrajecten zij-instromers van start

woensdag 14 maart 2018 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Algemeen Voion

De nieuwe stimuleringsregeling van Voion voor de ontwikkeling van oriëntatietrajecten voor zij-instromers gaat van start. Met deze regeling geeft  Voion lerarenopleidingen en schoolbesturen de gelegenheid om in samenwerking oriëntatietrajecten te ontwikkelen en uit te voeren in hun regio. De oriëntatietrajecten hebben als doel om potentiële zij-instromers kennis te laten maken met het leraarschap in het voortgezet onderwijs.

In steeds meer regio’s ziet Voion een toenemende belangstelling voor de inzet van zij-instromers als één van de oplossingen voor het lerarentekort in het voortgezet onderwijs. Uit onlangs gehouden onderzoek van Motivaction blijkt dat 40% van de niet-leraren best in het onderwijs zou willen werken. Maar hoe zorg je er nou voor dat potentiële zij-instromers een goed beeld hebben van het voortgezet onderwijs en het leraarschap? En hoe weet je als school of een potentiële zij-instromer geschikt is voor het leraarschap? Een goede oriëntatie op het leraarschap helpt potentiële zij-instromers de geschiktheid voor het leraarschap te testen en om de overstap te maken.

Gezien de toenemende vraag naar oriëntatietrajecten voor zij-instromers, wil Voion het mogelijk maken dat er in verschillende regio’s in het land oriëntatietrajecten worden ontwikkeld en uitgevoerd. Er is subsidie voor zes nieuwe trajecten. Lerarenopleidingen kunnen in samenwerking met schoolbesturen een offerte opstellen en uiterlijk voor 1 mei 2018 indienen om één van de zes oriëntatietrajecten te ontwikkelen en uit te voeren in hun regio.

De voorwaarden en criteria staan op de website van Voion > Stimuleringsregeling oriëntatietrajecten zij-instromers

Meer informatie?
Neem voor meer informatie en vragen contact op met de projectleider Rob Hommen: r.hommen@caop.nl of 06 – 10074170 of met een van de regioadviseurs.