Detail Sfeer

Nieuws

Verkenningen samenwerkingsverbanden en regionale loketten in de RAP-regio’s

donderdag 23 september 2021 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Het Arbeidsmarktplatform PO, SOM en Voion, de arbeidsmarktfondsen voor respectievelijk primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, hebben in het tweede kwartaal van 2021 twee gezamenlijke verkenningen gedaan. De aanleiding voor deze verkenningen is de behoefte om van de ontwikkelingen in de RAP-regio’s kennis op te halen, te delen en te leren.

De verkenning Samenwerkingsverbanden in de regio verkent of en, zo ja, hoe de RAP-regio’s bij de aanpak van het personeelstekort samenwerken met andere samenwerkingsverbanden in de regio. Daarbij is met name gekeken naar de partnerschappen Samen Opleiden & Professionaliseren (SO&P) en regio’s van Sterk Techniekonderwijs (STO).

Daarnaast is een verkenning uitgevoerd naar de werking van de regionale loketten. Doelstelling van de regionale loketten is om potentieel onderwijspersoneel te informeren over het vinden van een passende route naar een functie in het onderwijs. En om hen waar nodig te helpen.

Wilt u inzicht in feiten en cijfers, succesfactoren, voorbeelden en tips over samenwerkingsverbanden en de regionale loketten? Lees dan de RAP Verkenning Samenwerkingsverbanden in de regio en de Verkenning werking van regionale loketten >>