Detail Sfeer

Nieuws

Verkiezing Leraar van het Jaar 2022: de inschrijving is geopend

woensdag 6 april 2022 | Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken

Ook dit jaar wordt er weer een nieuwe verkiezing Leraar van het Jaar 2022 georganiseerd. Kent u een enthousiasmerende, verbindende leraar met een eigen onderwijsvisie en een hart voor goed onderwijs? Meld hem of haar dan nu aan! Uw favoriete leraar nomineren kan t/m 10 juni 2022.

Sinds 1999 wordt de verkiezing Leraar van het Jaar georganiseerd. De Leraren van het Jaar vormen een diverse groep, dwars door alle sectoren heen: po, so, vo en mbo. Ze zetten zich – via een onafhankelijke agenda – in voor allerlei thema’s die de kwaliteit van de beroepsgroep raken. De Leraren van het Jaar krijgen de unieke kans om zich buiten de muren hun eigen school verder te ontwikkelen en in contact te komen met collega’s en beleidsmakers. Zo hebben ze met elkaar een indrukwekkend nationaal en zelfs internationaal netwerk op kunnen bouwen.

Nomineer een leraar
U kunt uw favoriete leraar nomineren via www.lerarenvanhetjaar.nl/aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 10 juni 2022. Uit alle aanmeldingen maakt een jury van leraren een eerste selectie. Daarna kiest een beroepsjury van leraren 10 genomineerden per sector. Zij gaan door naar de volgende ronde, waarbij ze een brief en filmpje moeten maken. Uiteindelijk kiest een vakjury de vier winnaars uit het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deze winnaars worden op de Dag van Leraar op 5 oktober 2022 bekendgemaakt.