Nieuws

Verkiezing Leraar van het Jaar gaat toch door

maandag 8 oktober 2018 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Jaarbeurs en de voormalig Leraren van het Jaar gaan samen de Leraar van het Jaar verkiezing organiseren. De verkiezing is jarenlang georganiseerd door de Onderwijscoöperatie maar deze organisatie wordt per 1 januari opgeheven. Nu de verkiezing doorgaat zijn ook de genomineerden bekend. Zaterdag 26 januari worden de nieuwe Leraren van het Jaar bekendgemaakt op de NOT 2019.

De Leraren van het Jaar zijn blij dat Jaarbeurs samen met hen de verkiezing nieuw leven in gaat blazen. “De aankondiging om te stoppen kwam op een moment dat leraren net waren genomineerd. Tegelijkertijd hoorden ze dat de verkiezing niet zou doorgaan. Dat is een onmogelijke boodschap. Zo’n verkiezing is een uitstekende manier om te laten zien met hoeveel passie wij ons werk doen. Dat konden we dus niet laten gebeuren”, zegt Andrew Niemeijer, voorzitter van de Leraren van het Jaar en Leraar van het Jaar VO 2009.

NOT 2019
“Leraarschap verdient een voetstuk. NOT 2019 is een logische plek om passie te etaleren, en zo’n voetstuk te creëren. Alleen al om die reden werken wij graag samen met de Leraren van het Jaar om van de verkiezing een succes te maken”, aldus Audrey Wilschut, Brandmanager NOT. Sinds 2013 zijn de Leraren van het Jaar ook al betrokken bij de NOT Innovatie Award.

Verkiezing
De Leraar van het Jaarverkiezing is in 1999 in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan een positief imago van de leraar. Leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren kunnen elk jaar hun favoriete leraar of collega voordragen. De vier Leraren van het Jaar (PO, SO, VO en MBO) zijn dan een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Zij krijgen een podium om hun inspiratie en passie uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland.

Genomineerden bekend
Nu de verkiezing doorgaat zijn ook de genomineerden bekend. Uit bijna 800 aanmeldingen zijn er 33 genomineerden die doorgaan naar de volgende ronde. Uiteindelijk blijven er per sector 3 finalisten over die op 26 januari met elkaar de strijd aan gaan. Op deze finaledag worden de nieuwe Leraren van het Jaar bekendgemaakt op de NOT 2019.

De genomineerden voor het voortgezet onderwijs: 

  • Wessel Peeters (X11 Media en Vormgeving – Utrecht)
  • Helma Caelers (Valuascollege – Venlo)
  • Carla Keesman (SG Phanta Rei – Amstelveen)
  • Lucelle Deneer-Comvalius (Christelijk College Groevenbeek – Ermelo)
  • Hans Mulder (Jan Tinbergencollege – Roosendaal)
  • Edwin van der Land (Ubbo Emmius – Stadskanaal)
  • Igor Piontek (OSG Hugo de Groot – Rotterdam)
  • Wendy Sanders (Heerbeeck College – Best)

De ontwikkelingen rondom de Leraar van het Jaar Verkiezing zijn te volgen via lvhj.nl .