Nieuws

Vraag ruim op tijd eHerkenning aan

dinsdag 18 juni 2019 | Onderwijsarbeidsmarkt

Vanaf 1 november 2019 kunnen werkgevers niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. Dit lijkt nog ver weg, maar het aanvragen van eHerkenning kost tijd en voorbereiding.

Wat is eHerkenning?
eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Via eHerkenning kunnen ondernemers veilig inloggen op online overheidsdiensten. Naast veiligheid zorgt eHerkenning voor gemak: er is straks nog maar 1 wachtwoord nodig om in te loggen bij UWV en andere overheidsorganisaties.

eHerkenning is meer dan een veilige inlogcode aanvragen
eHerkenning aanvragen is meer dan alleen het aanvragen van een veilige inlogcode. Vanaf 1 november vervallen alle machtigingen voor het werkgeversportaal. Die moet u opnieuw aanvragen voor uw medewerkers. Dat kost veel tijd, maar het is wel noodzakelijk, want zonder eHerkenning kunt u straks bijvoorbeeld geen ziek- en betermeldingen meer doen via het werkgeversportaal.

Intermediair
Bent u intermediair en doet u ook zaken voor uw klanten in het werkgeversportaal? Dan moeten uw klanten u opnieuw machtigen via eHerkenning. Informeer ze hier op tijd over, anders komt u na 1 november in de problemen.

Meer informatie
Zie voor meer informatie over eHerkenning https://www.eherkenning.nl/.

Bron: UWV