Nieuws

Week van de werkdrukvermindering en ontwikkeltijd

maandag 29 oktober 2018 | Veilig en vitaal werken | Loopbaan en professionalisering | Algemeen Voion

Deze week is de ‘Week van de werkdrukvermindering en ontwikkeltijd’. Namens de VO-raad en de onderwijsbonden nodigt Voion scholen uit in gesprek te gaan over de realisatie van de cao-afspraken over werkdrukvermindering, lestaakreductie en ontwikkeltijd. Voion biedt daarvoor deze week, maar ook daarna, op allerlei manieren ondersteuning, onder meer met een animatie die u kunt delen op school, een online dossier, een webinar, inspiratiebijeenkomsten en een digitale helpdesk.  

Online dossier 
In het dossier op onze website www.voion.nl/ontwikkeltijd vindt u onder meer informatie over de cao-afspraken en de ruimte in de Wet op de onderwijstijd, instrumenten, handreikingen en goede voorbeelden.  

Webinar ‘Minder werkdruk, meer ontwikkeltijd’
U kunt zich nog aanmelden voor het webinar van woensdag 31 oktober (20.30 tot 21.15 uur). In dit webinar krijgt u informatie over de nieuwe cao-afspraak en praktische handvatten om de afspraak vorm te geven. Ter inspiratie vertellen een aantal scholen die ervaring hebben met het anders inrichten van het onderwijs en meer ontwikkeltijd voor leraren over hun ervaringen. En u heeft de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen aan onze specialisten. Meer informatie en aanmelden.

Bezoek een inspiratiebijeenkomst
Dit najaar kunt u op regionale bijeenkomsten inspiratie opdoen voor de vormgeving van de afspraken over werkdrukvermindering en ontwikkeltijd. Op dit moment is de eerste bijeenkomst in het oosten van het land gepland. Via onze kanalen en die van de sociale partners zullen we u over de overige bijeenkomsten informeren.

Heeft u nog vragen?
Bijvoorbeeld over de cao-tekst, het organiseren en voeren van de gesprekken op school, de lestaakreductie, het inzetten van de ontwikkeltijd? Of heeft u andere vragen over dit thema? Bekijk dan de FAQ op onze website of stel ze via onze digitale helpdesk.