Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Nieuws

Zijn uw leerlingen toekomstige Helden voor de klas?

donderdag 9 november 2017 | Arbeidsmarkt & mobiliteit | Loopbaan & professionalisering | Algemeen Voion

Dit najaar begint de studiekeuzecampagne Helden voor de klas met een nieuwe campagneperiode. Helden voor de klas richt zich op bovenbouw havo- en vwo-scholieren en laatstejaars bachelor studenten in een kernvak dat relevant is voor één van de tekortvakken. Meer studie- en masterkiezers die voor het vak leraar gaan en zich inschrijven voor een lerarenopleiding, dat is het streven van Helden voor de klas. Want het onderwijs heeft meer helden voor de klas nodig!

De campagne streeft er naar vooroordelen over het vak en de opleiding weg te nemen en een fris perspectief te bieden op het vak leraar. Er wordt veel aandacht besteed aan intrinsieke drijfveren, zoals betekenisvol werk willen doen. Maar ook de baanzekerheid voor de komende jaren komt aan de orde. Met een test-op-maat ontdekken jongeren of het onderwijs bij hen past. De test is ontwikkeld door Qompas, een bij scholen bekende studiekeuzeleermethode voor studie- en masterkiezers. 

Ook voor uw leerlingen
Ook decanen of LOB-coördinatoren kunnen de test aan talentvolle leraren-in-spe aanreiken. Zien zij in één van hun leerlingen een toekomstige collega? Help meer scholieren enthousiast te maken voor de lerarenopleidingen! Deel de test via de flyer, of via banners voor de website of e-mailnieuwsbrief van uw school. Helden voor de klas is een gezamenlijk initiatief van Voion en het Arbeidsmarktplatform PO om samen zoveel mogelijk studie- en masterkiezers voor het onderwijs te enthousiasmeren. Met deze campagne wil Voion bijdragen aan een oplossing voor de groeiende vraag naar leraren voor de tekortvakken.