VOION Haganum 1506 2Header2

Onderwijsarbeidsmarkt

Rijnmond

Rijnmond

In RPO Rijnmond werken negen schoolbesturen, met bij elkaar 33 schoollocaties, en drie lerarenopleidingen samen. RPO Rijnmond staat voor: Regionaal samenwerken voor het Professionaliseren en Opleiden van leraren in Rijnmond. RPO Rijnmond is een opleidingsschool voor eerste- en tweedegraads leraren en bieden ook professionaliseringsmogelijkheden voor ervaren leraren en schoolleiders.

Het programma van het Platform Rijnmond is toegespitst op het interesseren van basisschoolleerkrachten om in het vmbo en praktijkonderwijs te gaan werken, het verleiden van academici om op een school te gaan werken, en het leren anders te organiseren door digitalisering.

Scholen in de regio hebben de mogelijkheid gekregen zich in te schrijven voor (een van) de volgende projecten:
 1. Het versterken vmbo en praktijkonderwijs
 2. Combitraject: academisch eerstegraads bevoegdheid én de vakmaster
 3. Digitale Didactiek
 4. Gepromoveerden voor de klas
 5. Hybride docent 

Meer informatie en inspiratie:

 • Docenten werven in het technische domein
  TechForce Rijnmond is een samenwerkingsverband van zo’n 30 vmbo- en mbo-instellingen en de lerarenopleiding van Hogeschool Rotterdam. Deze onderwijsinstellingen werken samen met het bedrijfsleven en overheden in de regio. Ze zorgen ervoor dat meer jongeren geïnteresseerd raken voor en bewegen naar de technische arbeidsmarkt. En nu dus ook naar een baan als docent in het technische domein (beroepsonderwijs) of in de exacte vakken in het voortgezet onderwijs. Want het tekort aan docenten in deze vakken wordt steeds groter.
  Lees meer over het project ‘Docenten werven in het technisch domein’.
 • Het projectplan 2012-2015 van het Arbeidsmarktplatform Rijnmond
 • Het samenwerkingsplatform Opleidingsschool RPO Rijnmond leidt al sinds 2008 nieuwe en zittende leraren op. De schoolbesturen en lerarenopleidingen in het platform werken zo hecht samen, dat het de bedoeling is dat in de nabije toekomst alle aspirant-leraren in de regio het traject gaan volgen. Ook zittende leraren en zij-instromers worden door de opleidingsschool begeleid om zo het lerarentekort gezamenlijk aan te pakken. 
 • Bekijk de animatie of lees de documenten voor meer details.

Website Werken in het Onderwijs Rijnmond

De website Werken in Onderwijs Rijnmond is een initiatief van het platform Platform Onderwijsarbeidsmarkt Rijnmond. Dit platform is een samenwerkingsverband van Rijnmondse schoolbesturen dat tot doel heeft het docententekort bij Rijnmondse scholen te verminderen.

Op de site Werken in Onderwijs Rijnmond kunnen geïnteresseerden zich oriënteren op actuele vacatures in het onderwijs, zich aanmelden voor de jobalertfunctie zodat zij op de hoogte worden gehouden van nieuwe voor u interessante vacatures en rechtstreeks solliciteren.

Ga naar http://www.werkeninhetonderwijsrijnmond.nl

nieuws