Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Arbeidsmarkt & mobiliteit

Instrument: Scenariomodel-VO en SPP-module

Instrument: Scenariomodel-VO en SPP-module


Om scholen inzicht te geven in de toekomst op het gebied van instroom van leerlingen en personeel heeft Voion het Scenariomodel-VO ontwikkeld.

Met de module voor strategische personeelsplanning (SPP-module) in het Scenariomodel-VO krijgt u inzicht in de aanwezige en benodigde formatie per vak op bestuurs- en schoolniveau voor de komende jaren. En als u dat wilt, kunt u ook onderscheid maken naar bijvoorbeeld functieniveau of bevoegdheid.

Dit doet u door gegevens uit uw eigen personeelsbestand (anoniem) in het instrument te laden. Deze gegevens worden geconfronteerd met de instroomgegevens van leerlingen over een x-aantal jaren. In interactieve infographics wordt vervolgens de toekomstige situatie inzichtelijk gemaakt.

Op basis van deze informatie kunt u op school in gesprek gaan over bepaalde beleidskeuzes. Waar ontstaan tekorten? Wanneer en hoe moet personeel worden opgeleid, geworven? Moeten er arbeidsvoorwaarden worden herzien? etc.

Naar het Scenariomodel-VO en SPP-module

Cursus Scenariomodel-VO en Strategische personeelsplanning
Om u op weg te helpen met het werken met het Scenariomodel-VO en de SPP-module organiseert Voion regelmatig cursussen. Naast dat u leert werken met het Scenariomodel-VO en de SPP -module krijgt u ook inzicht in theoretische SPP-modellen en leert u succesvol beleid rondom SPP op te stellen en te verantwoorden. Kijk in onze agenda voor het actuele aanbod.
Indien gewenst organiseren wij de cursus ook incompany. Neem hiervoor contact op via scenariomodelvo@voion.nl en vraag naar de mogelijkheden en speciale voorwaarden.