Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Arbeidsmarkt & mobiliteit

Mobiliteit

Inleiding

Mobiliteit

Verschillende ontwikkelingen in het onderwijs, zoals bijvoorbeeld een daling van het aantal leerlingen, krappe bekostiging en inzet van digitale les- en leermiddelen, zorgen ervoor dat de inzet van onderwijspersoneel verandert. Dit roept als vraag op hoe mobiliteit van werknemers kan worden vergroot. Dit houdt niet alleen mobiliteit in binnen de sector, maar ook erbuiten. Hoe kunnen werknemers gemotiveerd worden om binnen en buiten de sector mobiel te worden en mobiel te blijven?

In dit deel van de site vindt u informatie over mobiliteit in het vo, zowel binnen het onderwijs als vanuit het onderwijs naar andere sectoren en van andere sectoren naar het onderwijs. Van belang daarbij is het besef dat onderwijs niet als een fuik hoeft te werken waaraan geen ontsnappen mogelijk is, maar een sector zoals andere, die mogelijkheden biedt om elders aan de slag te gaan.

Inspiratie

 • Bovenbestuurlijke samenwerking werkt bij PLANA

  PLANA werkt succesvol samen op het gebied van instroom, strategische personeelsplanning, mobiliteit, professionalisering en opleiding.

 • Mobiliteit juichen we toe

  Hoe gaan scholen om met de tekorten op de arbeidsmarkt? Het Oranje Nassau College in Zoetermeer maakt gebruik van de regeling Vierslagleren.

 • Kijken in de keuken van een ander

  Kennis delen en een netwerk opbouwen met collega’s. ProMotion, het interne loopbaancentrum van OMO, organiseert allerlei initiatieven die medewerkers stimuleren hun loopbaan onder de loep te nemen.

 • Boekje Omgaan met je loopbaan

  Omgaan met je loopbaan... dat is omgaan met je werk, omgaan met je carriere, maar vooral omgaan met jezelf. In dit boekje vertellen 10 (oud-)docenten uit het voortgezet onderwijs hun loopbaanverhaal.

 • Inspiratie uit en aansluiting met het bedrijfsleven

  Gert Schouten, docent op De Meerwaarde in Barneveld, wilde de banden met het bedrijfsleven aanhalen.

Onderzoeken