Voion | Arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Er wordt gezocht op *

Arbeidsmarkt & mobiliteit

Trainees in onderwijs

Inleiding

Trainees in onderwijs is een nieuw traineeship voor het opleiden van jonge, talentvolle academici tot docent in het voortgezet onderwijs. Samen met de VO-raad, VSNU, OCW, verschillende vo-scholen en universitaire lerarenopleidingen (Radboud Universiteit Nijmegen, VrijeUniversiteit Amsterdam en Universiteit Leiden) is een uitdagend verdiepingsprogramma ontworpen dat te volgen is onder de naam:  ‘Trainees in onderwijs - het programma voor creatieve grensverleggers’. Trainees in onderwijs is de opvolger van Eerst de Klas en het Onderwijstraineeship.

Het traineeship:
Met behulp van een traject op maat haalt de trainee binnen twee jaar een eerstegraads lesbevoegdheid, doe hij of zij waardevolle werkervaring op in de klas als docent én zet hij of zij zelf projecten op die voor de school waar de trainee werkt nuttig kunnen zijn. De trainee ontvangt direct een marktconform salaris en je krijgt voldoende tijd en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een coach en opleiders.
Inschrijven voor Trainees in onderwijs 2019 kan t/m 3 februari 2019.

Partner worden
De scholen voor voortgezet onderwijs zijn belangrijke partners van Trainees in onderwijs: ze vervullen een sleutelrol in het traineeprogramma en zijn de werkgever van de trainee waar hij een aanstelling krijgt.
Ook lerarenopleidingen en bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen op verschillende manieren partner zijn in het programma. Meer informatie over partnerschap vind je op de website van Trainees in onderwijs.

Kijk voor meer informatie op de website van Trainees in onderwijs.

Inspiratie

Onderzoeken